Delta Dunării, pe Google Maps. Se întâmplă săptămâna aceasta

Delta Dunării
Delta Dunării

Delta Dunării va putea fi explorată virtual începând chiar din această săptămână.

Rutele navigabile, lacurile, canalele, flora şi fauna Deltei Dunării pot fi admirate, începând din această săptămână, prin intermediul aplicaţiei Google Maps.

"Începând din această săptămână, Delta Dunării este disponibilă în Street View pe Google Maps şi poate fi parcursă de orice persoană din lume, cu o conexiune la internet. Delta este prezentă cu toate frumuseţile ei, de la rute navigabile la lacuri şi canalele acoperite de vegetaţie, de la păsări şi floră la arhitectură locală şi sate înconjurate de ape. În total, sunt acoperiţi peste 1.500 de kilometri de canale şi drumuri", se arată într-un comunicat de presă al Google.

Ce se poate explora

Potrivit sursei citate, un explorator virtual poate admira pelicanii care îşi iau zborul de pe Canalul Trofilca, un canal mic, care şerpuieşte printr-o pădure inundată, mlaştini şi lacuri.

"Mai apoi, se poate plimba pe canalul Şontea, printre viţa-de-vie sălbatică şi pe sub sălciile care atârnă deasupra canalului Rădăcinos, creând un tunel de vegetaţie spectaculos. Câteva click-uri mai încolo peisajul se schimbă: un lac cu nuferi, stârci, egrete şi pelicani. Iubitorul de păsări poate vedea cormoranii care se hrănesc pe Lacul Puiu sau poate 'da o fugă' pe Laguna Sacalin. Pe uscat, poate explora arhitectura tradiţională din Deltă în localitatea Letea sau se poate plimba pe străduţele înguste din Mila 23. La final, se poate relaxa pe plaja sălbatică din Sf. Gheorghe sau poate avea o vedere panoramică din vârful vechiului far din Sulina", se precizează în comunicat.

Peste 5000 de specii de animale și plante

Delta Dunării, sit UNESCO protejat la nivel internaţional, adăposteşte peste 5.000 de specii de animale şi plante, peste 300 de specii de păsări, majoritatea strict protejate, cea mai mare colonie de pelicani şi cea mai întinsă zonă compactă de stufăriş din Europa. De asemenea, Delta este cunoscută pentru dinozaurii subacvatici, sturionii, cei mai mari peşti de apă dulce din lume, însă decenii de abuz, de exploatare nesustenabilă a resurselor, a făcut ca populaţiile speciilor de apă dulce să fie acum cele mai afectate, declinul fiind în acest caz de 81%, mai mult decât dublă faţă de speciile terestre şi marine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel