Demența nu are nimic de-a face cu îmbătrânirea, arată un studiu

foto: Freepik
foto: Freepik

Credeai că boala Alzheimer e specifică vârstei a treia? Nici pe departe, spun cercetătorii. Iată ce s-a descoperit!

Boala Alzheimer nu este o consecință a îmbătrânirii, ci o afecțiune neurodegenerativă severă și incurabilă care afectează creierul. Este caracterizată de acumularea anormală a proteinelor, cum ar fi plăcile beta-amiloide și încurcăturile de proteine tau, care dăunează celulelor creierului și conduc la declinul funcțiilor cognitive, precum memoria și raționamentul.

În ciuda faptului că este mai frecventă la persoanele în vârstă, boala Alzheimer nu trebuie considerată o parte normală a procesului de îmbătrânire, scrie Yahoo News. Factori precum genetica, mediu și alegerile privind stilul de viață joacă un rol semnificativ în dezvoltarea acestei boli.

Mâncărurile tradiționale ne ajută să avem mintea mai "limpede"

Studii recente sugerează că inflamația cronică, cauzată de un stil de viață nesănătos, o dietă săracă, lipsa somnului, stresul și anumite medicamente pot crește riscul de apariție a bolii Alzheimer. De asemenea, deficiențele de acetilcolină și colesterol pot contribui la acest proces.

Remarcabil este faptul că unele comunități precum triburile de vânători-culegători din Papua Noua Guinee și locuitorii din Japonia prezintă rate mai scăzute ale bolii Alzheimer în comparație cu populațiile occidentale. Acest lucru sugerează că un stil de viață și o dietă tradițională ar putea oferi protecție împotriva bolii Alzheimer. În concluzie, boala Alzheimer este influențată de alegerile stilului de viață și de factorii de mediu, și nu doar de procesul natural de îmbătrânire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel