Demența și alte boli cognitive, ținute la distanță cu ajutorul partenerului. Ce trebuie să facă


Un partener fericit poate însemna o viață fericită, dar ce se întâmplă dacă jumătatea ta ar contribui și la sănătatea fizică și psihică la bătrânețe?

 

Partenerul tău vede paharul pe jumătate plin sau pe jumătate gol?

Cercetătorii de la Michigan State University din East Lansing au descoperit că, având o perspectivă optimistă, o persoană poate ajuta sănătatea fizică și psihică pe termen lung a partenerului său.

Aceasta este puterea optimismului, care poate ajuta la evitarea riscului de diferite probleme de sănătate, cum ar fi declinul cognitiv, demența și boala Alzheimer, pe măsură ce un cuplu îmbătrânește împreună.

Acesta este un aspect important, dat fiind faptul că majoritatea societăților industrializate îmbătrânesc. Potrivit Biroului de referință pentru populație (PRB), numai în Statele Unite, numărul persoanelor în vârstă de 65 de ani și mai mari a atins un nou nivel maxim de 52 de milioane în 2018. PRB prevede că acest număr se va dubla aproape până în 2060.

Nu numai asta, dar există 5,8 milioane de persoane din SUA care trăiesc cu boala Alzheimer - cea mai comună formă de demență - și cineva dezvoltă boala la fiecare 65 de secunde.

„[M] toate societățile industrializate îmbătrânesc într-un ritm foarte rapid. Acest lucru prezintă o mulțime de provocări unice pentru care s-ar putea să nu fim pregătiți ", a spus dr. William Chopik, într-un interviu la Medical News Today.

Dr. Chopik este co-autor al noului studiu, care apare în Journal of Personality.

În plus, el a menționat că oamenii trăiesc mai mult decât oricând, „ceea ce se traduce la un număr mare de indivizi care trăiesc cu deficiență cognitivă și demență".

„Ca rezultat", a spus el, „am fost motivați să aflăm ce prezice declinul cognitiv și am descoperit că o mare parte are de-a face cu tine, dar o parte are de-a face și cu partenerul tău."

Studiul a urmat 4.457 de cupluri heterosexuale din Studiul de sănătate și pensionare pentru până la 8 ani.

Acesta a arătat că există o legătură potențială între căsătoria cu un optimist și prevenirea declinului cognitiv.

Dar cum afectează optimismul - așteptarea generală că lucrurile bune se vor întâmpla în viitor -afectează sănătatea mintală pe termen lung?

„Optimistii fac tot felul de lucruri sănătoase", a spus Chopik. „Sunt mai activi fizic, mențin diete sănătoase și evită lucruri nocive [cum ar fi drogurile și alcoolul]".

„O mulțime de lucruri trebuie să se refere nu numai la optimismul care crede că aceste eforturi se vor traduce la rezultate bune, dar și că au control asupra acestor lucruri " spune Dr. William Chopik

Cercetătorii au descoperit că, în ceea ce privește prognozarea bolii Alzheimer sau a altor forme de demență, multe se învârt în jurul alegerilor pentru stilul de viață.

„Sănătatea compromisă mai devreme în viață, în combinație cu unii factori genetici, este printre cei mai mari factori de risc prevenibili pentru declinul cognitiv", a spus Chopik.

„Deci, practic, știm că a fi mai sănătos fizic - de exemplu, a fi mai activ fizic, a mânca o dietă sănătoasă, a fi mai mobil, a evita bolile majore - este asociat cu un risc redus de declin cognitiv."

„Dar ne-a interesat cel mai mult ce a prezis viața sănătoasă. Se dovedește a fi optimist în ceea ce privește viitorul ajută foarte mult. "

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel