Demitere la Ministerul Energiei, după gafa din OUG pe facturi. Premierul Nicolae Ciucă a semnat

Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a decis prima demitere din Ministerul Energiei, după gafa din OUG-ul pe facturi. 

Este vorba despre Nicolae-Radu Chiurtu, cel care a ocupat până acum funcţia de secretar general al Ministerului Energiei. Decizia a fost publicată şi în Monitorul Oficial. 

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii încetează exercitarea, cu caracter temporar, de către domnul Nicolae-Radu Chiurtu a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Energiei. Domnul Nicolae-Radu Chiurtu predă lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu în termen de 3 zile”, potrivit deciziei premierului Nicolae Ciucă, citată de Mediafax.

Informaţia, anunţată pe surse de miercuri, dinaintea şedinţei de coaliţie 

Sursele România TV anunţau că premierul Nicolae Ciucă urma să ceară, la şedinţa coaliţiei, demiterea secretarului general din Ministerul Energiei, dar şi a unui director din cadrul Ministerului. Aceştia doi sunt consideraţi principalii vinovaţi pentru eroarea de redactare a OUG pe măsurile din energie, eroare corectată într-o şedinţă de Guvern miercuri. 

Ce eroare s-a făcut în OUG

Tema şedinţei de Guvern de miercuri a fost "îndreptare eroare materială - neconcordanță între conținutul corpului principal și anexă, în conformitate cu noile plafoane la gaze naturale, din OUG pentru modificarea și completarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum și pentru completarea OG nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni și în Rezervația Biosferei Delta Dunării, proiect aprobat în cadrul ședinței Guvernului din 25 ianuarie 2022", a transmis Biroul de Presă al Guvernului.

Ulterior, s-a aflat şi care a fost eroarea. "Îndreptarea erorii din Anexă a vizat majorarea volumului total de consum gaze naturale de 1000 mc  plus max zece la suta de la 1100 la 1200 plus o abatere 10 la suta, în total  1320 mc", a mai transmis Biroul de Presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel