Demitere Theresa May. Conservatorii, gata să o dea jos din fruntea partidului, în caz de eșec la alegeri

Parlamentari conservatori britanici iau în calcul înlocuirea Theresei May de la conducerea formaţiunii sale politice, implicit şi din fruntea guvernului de la Londra, dacă Partidul Conservator înregistrează rezultate nesatisfăcătoare la alegerile locale din luna mai, relatează vineri cotidianul The Guardian, citat de Reuters. 

Publicaţia citată a scris că parlamentarii conservatori britanici sunt tot mai nemulţumiţi de ceea ce ei consideră a fi o lipsă de idei din partea actualului executiv de la Londra şi au criticat remanierea guvernamentală şi schimbarea strategiei privind Brexit-ul. 

Theresa May merge pe o gheaţă foarte subţire, a declarat, sub acoperirea anonimatului, un fost ministru conservator britanic, pentru The Guardian. 

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, va prezenta vineri strategia Marii Britanii cu privire la perioada de tranziţie după ieşirea sa din blocul comunitar. 

David Davis va spune că Marea Britanie doreşte ca după Brexit să-şi menţină participarea la acorduri cum sunt acordul Uniunii Europene de comerţ liber cu Canada, a precizat Kuenssberg pe Twitter. Ministrul pentru Brexit va preciza de asemenea că Marea Britanie ţine să aibă un cuvânt de spus la masa discuţiilor, în perioada de tranziţie, a menţionat ea. 

Tranziția începe în 2019

Miercuri, Davis a apreciat că un acord cu UE privind o perioadă de tranziţie după Brexit ar putea fi convenit 'până la sfârşitul lunii martie' 

Această perioadă de tranziţie, dacă va fi stabilită, va începe la data oficială a Brexitului, 29 martie 2019, şi ar urma să dureze - din punctul de vedere al Marii Britanii - doi ani, pentru ca în acest timp britanicii să se adapteze noilor reglementări şi împreună cu UE să fixeze cadrul relaţiei lor viitoare. Însă negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a avansat posibilitatea unei perioade de tranziţie mai scurte, doar până spre finele anului 2020. 

Liderii statelor UE au aprobat la summitul lor din decembrie 2017 angajarea a ceea ce în poziţia de negociere a europenilor este considerată a doua fază a negocierilor, respectiv relaţia post-Brexit între Marea Britanie şi UE, după ce s-au înregistrat anumite progrese în cele trei dosare esenţiale pentru europeni - 'factura' Brexit-ului, drepturile cetăţenilor comunitari în Marea Britanie şi situaţia frontierei dintre Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel