Dennis "Dee Tee" Thomas a murit. Doliu în lumea muzicii

DOLIU în lumea teatrului. Un mare actor a murit la vârsta de 70 de ani / Foto: Pixabay
DOLIU în lumea teatrului. Un mare actor a murit la vârsta de 70 de ani / Foto: Pixabay

Dennis "Dee Tee" Thomas, cofondator al formației soul-funk Kool & the Gang, a murit sâmbătă, au confirmat reprezentanții săi pentru Variety. Artistul avea 70 de ani.

Potrivit unui comunicat de presă, Thomas a murit „liniștit în somn”, în New Jersey.

Thomas a fost un membru original al grupului, în care a cântat la saxofon alto, flaut, percuție și a servit ca „maestru de ceremonii” în timpul concertelor trupei.

Născut în februarie 9, 1951 în Orlando, Florida, Thomas a cofondat Kool & the Gang în 1964 alături de frații Ronald Bell și Robert „Kool” Bell, precum și de prietenii Spike Mickens, Ricky Westfield, George Brown și Charles Smith. Denumindu-se mai întâi Jazziacs, trupa și-a creat propria fuziune de jazz, R&B, soul și funk și a devenit în cele din urmă Kool & the Gang, în 1969.

De-a lungul carierei legendare a formației, a câștigat două premii Grammy și șapte premii American Music. Au vândut peste 70 de milioane de albume în întreaga lume și au produs 25 de top hituri de top 10 R&B. Cel mai recent album al lor, „Perfect Union”, a fost lansat anul acesta iar trupa continuă să cânte.

În 2014, formația a câștigat premiul Soul Train Lifetime Achievement Award și a primit o stea pe Walk of Fame la Hollywood în anul următor, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel