Depășiri neregulamentare văzute din elicopter. Șoferii au rămas fără permis

Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres

Au fost depistate depășiri neregulamentare din elicopter.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a transmis că doi șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au fost văzuţi de poliţişti din elicopter când efectuau depăşiri neregulamentare.

Pentru creșterea gradului de disciplină rutieră s-a efectuat survolarea cu elicopterul IGAV pe DN 18, unul dintre cele mai circulate drumuri din judeţul Maramureș, mai transmite sursa citată, conform Agerpres.

„În urma survolării, au fost depistate două autovehicule, care au fost înregistrate efectuând în repetate rânduri depăşiri neregulamentare. Autovehiculele au fost oprite de echipajul de poliţie format din lucrători ai Poliţiei Vişeu de Sus şi Secţiei 4 Leordina. Ambii conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional de poliţiştii rutieri, fiindu-le suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. În cazul unui conducător auto, exercitarea dreptului de a conduce autovehicule i-a fost suspendată pentru 240 de zile, pentru comiterea a patru abateri de depăşiri neregulamentare”, a spus Florina Meteş.

Potrivit aceleaşi surse, celuilalt şofer i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 180 de zile, fiind înregistrat cu trei fapte de depăşiri neregulamentare.

Accident pe DN72

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova informează că în urma coliziunii dintre un autoturism şi o autoutilitară pe DN 72, în localitatea Stoenești, au fost rănite cinci persoane.

La locul accidentului au intervenit o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare, o motocicletă SMURD, două ambulanţe SMURD, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă cu medic şi două echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Prahova, dintre care una cu medic.

„În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism şi o autoutilitară (care transporta alimente) şi cei şase ocupanţi ai acestora, dintre care unul este blocat (nu încarcerat) în unul dintre autovehicule. Pompierii sosiţi la faţa locului depun eforturi pentru extragerea victimei”, au transmis reprezentanţii ISU Prahova.

Conform aceleiaşi surse, dintre persoanele implicate în accident, doar şoferul autoutilitarei nu a necesitat îngrijiri medicale.

Toate cele cinci persoane din autoturism, politraumatizate, vor fi transportate la spital de ambulanţele SMURD şi SAJ Prahova.

Educația rutieră din Polonia

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit, în cadrul emisiunii ”DC Conducem”, despre nivelul de educație rutieră al șoferilor din Polonia în ceea ce privește viteza pe autostradă.

„Polonia are autostrăzi declarate autostrăzi pe direcția est-vest, iar pe direcția sud-nord, are tot autostrăzi, dar care sunt declarate ca drumuri rapide, unde viteza este 120km/h. Pe autostradă viteza e de 140 km/h.

Pe drumul rapid, fizic ești tot pe autostradă, cu tot ce înseamnă o autostradă, însă o majoritate de șoferi circulă cu 110km/h, adică merg sub viteza legală. Foarte rar trece câte unul cu 130-140 km/h. N-am văzut în toată Polonia - și e mare Polonia - să treacă cineva cu 170-180 km/h.

Dacă plecăm acum din București și mergem 10 km pe autostradă, în orice direcție, nu se poate să nu treacă 10 șoferi cu 150 km/h pe lângă noi. În Polonia e cu totul altă mentalitate. Se circulă corect, bine și sigur, și pentru că drumul este prietenos, dar și pentru că șoferii au fost educați. Au centre de pregătire, au semnalizare corectă, au implicare în tot sistemul încât de fac să fii în siguranță. Te și obligă, dar te și stimulează”, a spus Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel