Depresia, printre principalele probleme ale angajaților români. 33% au nevoie de consiliere psihologică

Depresia, printre principalele probleme ale angajaților români. 33% au nevoie de consiliere psihologică / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Depresia, printre principalele probleme ale angajaților români. 33% au nevoie de consiliere psihologică / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

33% dintre angajații români au simțit în ultimul an nevoia de consiliere psihologică. Incertitudinea, teama de viitor și depresia sunt principalele stări emoționale prin care trec.

Incertitudinea, teama de viitor, depresia, dar și o mai bună așezare a priorităților sunt principalele stări emoționale prin care trec în prezent angajații români. Doar o treime dintre aceștia care au simțit în ultimul an nevoia de consiliere psihologică au apelat la servicii de specialitate.

Ultimele 12 luni au adus schimbări majore în viața românilor, atât pe plan personal, cât și profesional. Elementul de control a fost limitat asupra multora dintre aceste schimbări, iar echilibrul emoțional al angajaților și al candidaților a fost pus la încercare.

Majoritatea angajaților, sub semnul incertitudinii

Cel mai recent sondaj derulat de eJobs România arată că starea de spirit pe care o invocă cei mai mulți dintre respondenți este incertitudinea, asociată cu o puternică teamă de viitor. Se pare că o treime dintre cei care au participat la studiu susțin că au acum o perspectivă mult mai clasă asupra priorităților din viața lor și tot atâția declară că ultimul an i-a făcut mai puternici și optimiști cu privire la ce urmează să se întâmple.

Cu toate acestea, 20% dintre participanții la cercetare se simt deprimanți, acestora alăturându-se destul de mulți respondenți care susțin că și-au pierdut echilibrul emoțional în pandemie sau care se simt singuri. O treime dintre cei chestionați au spus că au simțit nevoia de a primi suport psihologic specializat, însă 62% nu au făcut nimic în acest sens, cel mai des motiv invocat fiind lipsa banilor, 18 nu s-au simțit confortabil să discute cu cineva străin despre problemele lor, iar 5% s-au temut că ar putea fi judecați de cunoscuți.

Consilierea psihologică, printre soluțiile pentru angajați

„Companiile conștientizează faptul că sănătatea emoțională a angajaților este un aspect pe care nu îl mai pot neglija pentru că impactul pe care îl are în business este uriaș. Pe acest fond, consilierea psihologică începe să își facă loc, ca beneficiu, în structura pachetelor extrasalariale oferite de companii. Datele acestui studiu ne arată că doar 4% dintre cei care au făcut terapie în ultimul an au avut acest serviciu plătit de angajator. Din păcate, o altă concluzie a studiului arată că 40% dintre respondenți simt că managerii din compania pentru care lucrează nu sunt interesați de sănătatea emoțională a angajaților”, mai spune Roxana Drăghici, precizează BizBrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel