Un deputat AUR de Alba a făcut o declaraţie uluitoare cu privire la numirea unui director de şcoală.
Fostul primar al comunei Șpring, Daniel Rusu, actual deputat de Alba din partea AUR, ”aruncă bomba” în sistemul de învățământ la doar câteva zile de la proba scrisă a concursului pentru directori de școli din România unde s-au înscris 9.200 de candidați pentru cele peste 8.600 de locuri disponibile.
Fostul edil denunță, prin intermediul unui transmisiuni live în mediul online, „mișelia și ticăloșia ce se întâmplă în România” și favoritismele unui Guvern ”mediocru ce se încăpățânează să cadă, deși este suspendat” și îi acuză pe guvernanții interimari de ”mișelii și făcături” întreprinse prin numiții din teritoriu cu privire la concursul pentru directorii de școli din România.
Potrivit celor declarate de deputatul de Alba la nivelul județului au fost scoase la concurs 127 de posturi de directori de școli, pentru posturile vacante s-au înscris la concurs 159 de persoane ( 158 validate ) și doar 92 de candidați au fost admiși după prima probă scrisă, iar 59 dintre cei respinși au obținut o notă sub 7: „au fost note chiar și de 2 și 3” , completează Daniel Rusu. Totodată acesta specifică faptul că prima probă a fost reprezentată de o testare tip grilă cu un grad redus de dificultate, cu o singură variantă de răspuns, iar printre întrebări s-a aflat „dilema” diferenței între o lingură și un cuțit.
Deputatul atrage atenția și asupra modului în care interviul ulterior se desfășoară, dar mai ales asupra unei adrese venite din partea Federației Sindicatelor din Învățământ „Spiru Haret” prin care se solicită reexaminarea din motive puerile și presărate cu interes politic, departe de soarta normală a școlilor din România. Transmisiunea ”bombă”, cifre și alte declarații, scrie Ziarul Unirea .
Pe 15 octombrie 2021 s-a desfăşurat proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Au fost validaţi pentru a participa la concurs 9110 candidaţi, s-au prezentat şi au finalizat proba 8627 candidaţi (94,7%). Dintre aceştia, 5676 au promovat proba scrisă în această sesiune (65,8%), înainte de contestaţii, obţinând cel puţin nota 7.
Niciun candidat nu a fost eliminat din concurs. Judeţele cu cele mai bune rezultate sunt: Cluj (93%), Sălaj (81%), Mureş (78%). Cele mai slabe rezultate s-au obţinut în judeţele: Mehedinţi (44%), Călăraşi (45,1%), Satu Mare (50,3%). În Municipiul Bucureşti au promovat proba scrisă 64% dintre candidaţi, informează Ministerul Educaţiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu