Deputat PDL: Oprescu nu a plătit datoriile către ELCEN, din 2008 şi până în prezent

Stefan-Pirpiliu
Stefan-Pirpiliu

Deputatul PDL Ştefan Pirpiliu a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că există pericolul întreruperii furnizării agentului termic către bucureșteni, din cauză că Sorin Oprescu nu a plătit datoriile către Electrocentrale București (ELCEN), din 2008 şi până în prezent acumulându-se 250 milioane de euro. De asemenea, reprezentantul PDL solicită primarului general al Capitalei  convocarea unei şedinţe CGMB în care edilul să prezinte un plan de eşalonare a datoriilor către ELCEN.

Ștefan Pirpiliu, preşedinte al PDL Sector 5, a mai declarat în cadrul conferinței de presă că în 2008, datoria către ELCEN era de 83 milioane de euro, iar Sorin Oprescu a dat asigurări că va fi plătită. Potrivit lui Pirpiliu, Oprescu "nu a plătit nici ce a consumat în trei ani", adăugându-se încă 170 milioane de euro datorie.

"Astăzi noi suntem puşi în faţa posibilităţii să ni se întrerupă furnizarea agentului termic", a arătat Pirpiliu, acuzându-l pe Sorin Oprescu și pe subordonații acestuia de incompetență, deoarece preferă ”să genereze alte cheltuieli, în loc să-și achite cheltielile curente”, informează Mediafax.

De asemenea, deputatul PDL îl acuză pe Oprescu că a luat acești bani şi i-a "distribuit către zone în care are interese proprii", menţionând în acest sens alocarea a două milioane pentru organizarea Revelionului, deși, în şedinţe ale CGMB, consilierii PDL au alocat sume către RADET.

Nemulțumit de declarațiile primarului Oprescu care se laudă cu plata a 70 de milioane de euro către ELCEN, în condițiile în care nu a achitat și restanțele de 170 de milioane de euro, deputatul PDL solicită "primarului general să convoace o şedinţă a CGMB în care să vină cu un plan de eşalonare a datoriilor curente pentru ca ministerele să încheie un memorandum pentru deblocarea situaţiei. PDL Bucureşti va face toate demersurile pentru ca agentul termic să nu fie întrerupt".

Citește și:

ELCEN taie căldura în plină iarnă. Oprescu cere sprijinul lui Băsescu

CGMB: Penalităţile la datoria RADET către ELCEN, propuse a fi șterse de Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel