Deputată germană, reţinută în Turcia din cauza anumitor postări pe reţele de socializare

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Duminică, o deputată germană a declarat că a fost reţinută pentru câteva ore în momentul în care a intrat în Turcia, din cauza unor postări din 2019 pe reţelele sociale. 

Aceasta spune însă că va călători în continuare în Turcia şi îşi va exprima părerea despre guvernul acesteia.

GoekayAkbulut, membră a Bundestag-ului din partea partidului de extremă stânga Die Linke, a fost reţinută pe aeroportul din Antalya pe 3 august, după emiterea unui mandat de arestare de către procurorul public turc pentru presupusă "propaganda teroristă", a spus ea.

Akbulut, cetăţeană germană de origine kurdă, născută în Turcia, a fost eliberată după ce a luat legătura cu Ministerul german de Externe, a spus ea. Autorităţile turce nu au fost imediat disponibile pentru a comenta.

Akbulut a criticat guvernul turc pentru că "a pornit un război brutal împotriva populaţiei kurde din interiorul şi din afara graniţelor sale", potrivit site-ului său oficial.

Deputata va reveni în Turcia în luna octombrie

"Voi pleca din nou în Turcia în octombrie, ca parte a călătoriei delegaţiei Grupului parlamentar germano-turc şi, ca întotdeauna, nu voi vorbi pe ocolite: #Eliberaţi-iPeToţi", a afirmat ea într-o postare de duminică pe platforma de socializare X. Nu este clar la ce se referă şi nici ce postări de pe reţelele de socializare ar fi determinat emiterea mandatului de arestare în Turcia.

Ambasada Germaniei la Ankara şi consulatul din Antalya au fost în contact cu deputata, a declarat pentru Reuters o sursă de la Ministerul german de Externe. Doamna Akbulut, în vârstă de 40 de ani, a cerut ridicarea interdicţiei germane asupra Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care este considerat un grup terorist de Uniunea Europeană şi Statele Unite, relatează Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel