Deputatul Mihai Boldea din Parlamentul României este cercetat de DIICOT pentru înșelăciune, fals și uz de fals. În acest caz sunt cercetate 22 de persoane şi vor fi duse la DIICOT pentru audieri.
Deputatul independent, Mihai Boldea, un arbitru din Galaţi şi un avocat sunt cercetaţi pentru înşelăciune, fals şi uz de fals. Procurorii DIICOT au efectuat 14 percheziţii domiciliare în Galaţi, iar 22 de persoane urmează să fie aduse la audieri.
Grupul infracțional format la Galați au produs un prejudiciu de circa un milion de euro, în urma unor tranzacțiilor a nouă imobile din Galați.
Potrivit primelor informaţii furnizate presei de procurori, parlamentarul este unul din capii grupării, fiind avocat în cadrul Baroului Galaţi.
Deputatul Mihai Boldea a fost ales pe listele PDL, după care, în 0ctombrie 2011, și-a dat demisia pentru a se înscrie în UNPR.
De asemenea, Mihail Boldea este cunoscut şi ca "avocatul MISA", deoarece a apărat mai mulţi membri ai sectei conduse de Gregorian Bivolaru.
"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputat în Parlamentul României, un avocat din cadrul Baroului Galaţi şi un fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals", se precizează întru-un comunicat al DIICOT.
În fapt, se susține de către DIICOT că membrii grupării identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, învinuiţii au folosit hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals, potrivit procurorilor .
Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de un milion de euro, prin raportare la un număr de nouă imobile, cred procurorii.
Mihai Boldea a intrat în vizorul anchetatorilor încă de anul trecut, după ce firma Arcada Company SA fusese obligată să plătească 1.000.000 de euro lui Bogdan Boza, în baza unui contract de management pe care, susțin procurorii, expertiza criminalistică l-a dovedit ca fiind un fals.
În dosarul 553/P/2011, procurorii Parchetului General au declanşat cercetările penale în ceea ce îi priveşte pe „Mihai Boldea şi alţii”, deputatul fiind, la vremea respectivă în PDL.
În acest caz e vorba de 1.000.000 de euro, pe care firma Arcada Company SA Galaţi ar fi trebuit să o plătească lui Bogdan Alexandru Boza, în baza unui contract de management.
Boza a fost contracandidatul Elenei Băsescu, la funcţia de secretar general al Organizaţiei de Tineret a PDL. După ce a fost eliminat din cursă de Răzvan Murgeanu, Boza a devenit un fel de idol al răzvrăziţilor din PDL.
Vezi aici declarația de avere a deputatului Mihai Boldea Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News