Deputatul PNL, Virgil Pop, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

VIRGIL POP - DEPUTAT
VIRGIL POP - DEPUTAT

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis condamnarea deputatului PNL de Cluj, Virgil Pop, la cinci ani de închisoare cu executare, într-un dosar  de trafic de influență. Decizia nu este definitivă.

Deputatul PNl Virgil Pop a fost condamnat vineri la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, un an de închisoare pentru fals în înscrisuri şi trei ani de închisoare pentru spălare de bani, însă Instanţa Supremă a decis ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, adică cea de cinci ani.

De asemenea, Înalta Curte a hotărât că după executarea pedepsei, timp de doi ani, Virgil Pop nu va avea dreptul de a alege sau de a fi ales.

ÎCCJ a decis şi ca Virgil Pop să restituie 130.000 de lei către o societate comercială şi 30.000 de euro către Petre Chiş, denunţătorul din acest caz.

Totodată, magistraţii au menţinut poprirea pe conturile lui Pop şi sechestrul pe jumătate din apartamentul pe care acesta îl deţine împreună cu soţia în Turda, precum şi anularea înscrisurilor pe care deputatul le-ar fi falsificat. În plus, Virgil Pop a fost obligat la plata a 3.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Pe de altă parte, Adina Gorgan, trimisă şi ea în judecată în acest caz, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.

Decizia Înaltei Curţi de vineri nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de 5 judecători al ÎCCJ.

Virgil Pop a fost arestat preventiv în acest caz între 17 noiembrie-11 decembrie 2008, perioadă în care a fost ales deputat în Parlamentul României.

Conform rechizitoriului, în perioada decembrie 2007 - aprilie 2008, Pop, având calitatea de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Cluj, a pretins în mod repetat de la un denunţător - administrator al unei societăţi comerciale din Oradea - suma totală de 80.000 euro, din care ar fi primit o dată, suma de 130.000 lei, prin intermediul firmei Turdarom Advertising SRL, administrată de Adina Gorgan, disimulând şi ascunzând, în acest fel, adevărata natură a provenienţei banilor, şi încă o dată, suma de 30.000 euro, în mod "nemijlocit", menţionează DNA în comunicat.

Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca, prin influenţa pe care o are asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Electrica Bucureşti şi Transilvania Nord, precum şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, inculpatul să îi acorde ajutor denunţătorului, determinând încheierea unor contracte de lucrări de instalaţii electrice pe raza judeţului Cluj pentru firma acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel