Deranj pe piaţa economică. Obligaţiunile pe 10 ani ale Germaniei, reper în zona EURO, au ajuns la cel mai mic nivel din ultimul an

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Obligaţiunile pe 10 ani emise de Germania, un reper în zona EURO, au căzut la cel mai mic nivel din ultimul an, odată cu întoarcerea investitorilor din vacanţa de Crăciun. Specialiştii spun că asta poate duce şi la modificări în ceea ce priveşte ratele dobânzilor. 

Aceste obligaţiuni au scăzut cu 7 puncte procentuale, până la 1,898%, cel mai mic nivel din decembrie 2022 încoace şi sub nivelul din martie, când au apărut grijir despre sistemul bancar din Germania, iar investitorii au recurs la marjele lor de siguranţă. 

Obligaţiunile pe 10 ani ale italiei au scăzut şi ele cu 4 puncte procentuale, la 3,51%. Obligaţiunile merg în sens invers preţurilor, ceea ce înseamnă că în viitorul apropiat ne-am putea aştepta la o creştere a preţurilor în Europa. 

"Piaţa este acum dominată de faptul că fenomenul dezinflaţiei este în desfăşurare", a declarat Emmanouil Karimalis, strateg de macro-dobânzi la UBS, conform Reuters. 

Scăderi mai bruşte decât se aşteptau specialiştii ale ratelor inflaţiei în SUA şi Europa, combinate cu schimbarea tonului băncilor centrale, au dus la scăderea preţurilor creditelor în 2024, cel puţin pentru moment. 

Obligaţiunile pe 2 ani din Germania, sensibile la aşteptările de pe piaţa ratelor dobânzilor, au scăzut şi ele cu un punct procentual, la 2,4%, cel mai mic nivel din martie încoace. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel