Derapaj în presa locală: Oltenii au năvălit în Sibiu ca să-l spurce. Un ziar local din Vâlcea va face plângere la CNCD

Derapaj în presa locală: Oltenii au năvălit în Sibiu ca să-l spurce. Sursa foto: Facebook Targul de Craciun din Sibiu
Derapaj în presa locală: Oltenii au năvălit în Sibiu ca să-l spurce. Sursa foto: Facebook Targul de Craciun din Sibiu

Oltenii au năvălit în Sibiu ca să-l spurce”, se arată în textul publicat luni de ziarul Tribuna. Ulterior, un ziar local din Vâlcea a anunțat că va face plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

„Pentru olteni, Sibiul a fost dintotdeauna un fel de Mecca și, când s-a putut, au năvălit în oraș. Nu pentru a se înălța, ci pentru ca să-l spurce. S-au aliat «intelectualii» parveniți care au cucerit școlile, spitalele și instituțiile. Sub masca ștaifului pretins, au mediocrizat totul, în așa fel încât tipul uman dominant pare să fie individul lacom, suficient și arogant. Așa că Herr Klaus are circumstanțe atenuante”, se arată în textul publicat luni, 12 iunie, de ziarul Tribuna.

Textul poartă semnătura lui Nicolae Lotreanu, un publicist născut în județul Sibiu. Autorul a vorbit despre întoarcerea sa în Sibiu, după ce a locuit timp de 30 de ani în București. 

„Împrejurările au făcut să mă întorc. Îi povestisem soției despre un oraș mirific, despre oameni primitori și onești, ce să mai spun aproape despre o nouă utopie! Treptat, aveam însă să descopăr cu totul altceva. După ce s-a dat liber la dezlănțuirea omului-animal, Sibiul și împrejurimile, mai ales lăudata Mărginime, deveniseră o lume cu totul necunoscută mie: oameni ahtiați după câștig cu orice preț și, dacă se poate, nemăsurat; viață plină de riscuri și de excese, hoții la toate nivelurile, falsitate și ipocrizie, samavolnicii ale așa-ziselor autorități, aproape tot ce poate depăși imaginația unui om moral. Parcă oamenii pe care îi știam din copilărie au dispărut cu toții”, a scris Nicolae Lotreanu.

După o zi de la publicarea acestui text, Ziarul de Vâlcea a anunțat că va face plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

„Acest atac xenofob ar trebui sancționat de către instituțiile competente! Ziarul de Vâlcea va depune o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării”, scrie Ziarul de Vâlcea.

De asemenea, ziarul a prezentat articolul scris de Nicolae Lotreanu, dar și o serie de comentarii apărute după publicarea acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel