Mai multe percheziții se efectuează, miercuri dimineață, într-un dosar de 'vaccinare la chiuvetă'.
Miercuri dimineața, șase percheziții se desfășoară la adrese din județele Timiș, Mehedinți și Gorj, într-un dosar de 'vaccinare la chiuvetă'. Sunt vizate persoane suspectate că ar face parte dintr-o rețea care asigură obținerea de certificate de vaccinare fără imunizarea beneficiarilor. Cercetările au început în urmă cu câteva luni, când unul dintre beneficiari a ajuns în spital în stare gravă.
Astăzi s-a descins la o adresă de lângă Timisoara, la alte trei din Drobeta Turnu Severin și la două adrese din județul Gorj.
A fost ridicat și un medic din județul Mehedinți, suspectat că a înscris persoane în registrul european de vaccinare fara că acestea să se fi imunizat. În loc să fie administrate oamenilor, dozele erau aruncate în chiuvetă, notează opiniatimisoarei.ro.
Individul ar fi 'făcut' câteva zeci de imunizări false unor oameni din întreaga țară, spun surse din rândul anchetatorilor. S-a descins atât la cabinetul lui, cât și la locuință.
De asemenea, lângă Timișoara, la Giarmata Vii, s-a descins la locuința unui bărbat bănuit că ar face parte din gruparea medicului sus-menționat și care ar fi ajutat la găsirea de clienți.
Anchetatorii vor să îi identifice pe cei care au plătit pentru a obține certificatul de vaccinare fără să se imunizeze.
Medicul și alți cinci oameni vor fi duși la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara. Cercetările vizează infracțiuni de fals, uz de fals și zădarnicirea combaterii bolilor.
În această dimineață, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud - Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, efectuează 25 de percheziții, în județul Bistrița-Năsăud, la sediile unor operatori economici, sediul unui ocol silvic și locuințele unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, tăiere, fără drept, de arbori, furt de arbori, fals intelectual și uz de fals, transmite IGPR, citând IPJ Bistrița-Năsăud. (Citește mai mult AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu