Sunt descinderi în această dimineață la un spital important din țară.
Poliţiştii şi procurorii gorjeni desfăşoară, în această dimineaţă, percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu şi la locuinţa unui medic din cadrul unităţii spitaliceşti, relatează realitateadegorj.net.
Potrivit primelor informații, medicul ar fi suspectat că cerea bani de la pacienţi pentru a-şi face meseria. Informația a fost confirmată de Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Gorj, care a afirmat, pentru presa locală, că, la acest moment, se desfășoară percheziții la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu și că acestea sunt coordonate de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Poliţiştii efectuează, joi dimineaţa, 19 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Braşov, Dâmboviţa într-un dosar ce vizează infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi trafic de produse sau substanţe toxice, transmite Agerpres.
Din probatoriul administrat rezultă presupunerea rezonabilă că din 2017 şi până în prezent, reprezentanţii unei societăţi comerciale ar fi indus în eroare partenerii comerciali cu privire la calitatea produselor livrate - reactivi chimici şi aparate medicale - precum şi faptul că ar deţine, produce şi pune în circulaţie produse şi substanţe toxice folosite în domeniul medical, fără a avea dreptul să desfăşoare astfel de activităţi, a informat Poliţia Capitalei.
Reactivii chimici vizaţi sunt utilizaţi în analize de laborator, atât în unităţi spitaliceşti de stat, cât şi private, existând suspiciunea ca nu îndeplinesc condiţiile de conformitate - termene de valabilitate şi destinaţie.
Acţiunea este desfăşurată de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
O anchetă a fost deschisă și la Arad după pe un grup de Facebook o persoană a scos la vânzare certificate care atestă vaccinarea anti-COVID.
”Am fost sesizați prin apel 112, despre faptul că o persoană ar vinde certificate de vaccinare Covid-19 pe o rețea de socializare. Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz, într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Livia Pescar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu