„Mâncarea intră prin ochi”, aşa sună un proverb spaniol. Este vorba despre faptul că ceea ce mâncăm trebuie să fie apetisant pentru ochi, dar, mai mult decât atât, să fie şi sănătos. Şi ochii noştri preferă, de asemenea, anumite alimente în defavoarea altora, ce nu sunt întotdeauna atât de atractive, dar sunt sănătoase.
Autor: Roberta Cautiş
Iată câteva dintre cele mai răspândite cauze, consecinţe ale îmbolnăvirii ochilor, precum şi ce tipuri de alimente sunt mai sănătoase, ajutând la prevenirea afecţiunilor oftalmologice.
Decalogul sfaturilor fundamentale pentru menţinerea sănătăţii ochilor:
Meniu atractiv pentru întreaga săptămână (5 zile lucrătoare)
Luni:
Salată de varză, avocado, nuci şi şuncă
Frigărui de carne de vită cu ceapă caramelizată şi roşii proaspete
Salată de fructe tropicale
Marţi:
Midii cu sote de spanac şi alone
Peşte cu dovleac, tăiat cubuleţe
Portocale cu infuzie de rozmarin şi must
Miercuri:
Sote eleveţian de sfeclă, slănină şi pâine
Carne de pui prăjită, cu portocale
Şarlotă de lămâie
Joi:
Supă de dovlecei cu alune prăjite
Somon la cuptor cu cartofi şi mărar
Cupă de căpşuni cu iaurt şi nuci
Vineri:
Supă de morcovi cu cimbru şi curry
Piept de curcan cu broccoli si piure de mere
Piersici în vin
Desigur că aceste preparate, nu numai că sunt sănătoase, dar arată şi foarte bine. Îţi vine să le mănânci cu privirea!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu