Descoperire impresionantă. O pastilă pentru obezitate poate reduce, în medie, 15% din greutatea pacienților

Fotografie de la Towfiqu barbhuiya, Pexels
Fotografie de la Towfiqu barbhuiya, Pexels

Compania Novo Nordisk a anunțat duminică că un studiu în fază avansată a constatat că o versiune orală cu doze mari a medicamentului său de semaglutidă a ajutat adulții supraponderali sau obezi să piardă 15% din greutatea corporală, ceea ce este în concordanță cu rezultatele recente ale altor experimente cu pastile pentru obezitate.

 

Novo intenționează să solicite aprobarea de reglementare din SUA și Europa pentru pilulă în cursul acestui an, dar momentul lansării pe piață urmează să fie „determinat” în viitor, relatează Mico Guevarra, director medical la Novo Nordisk, scrie Reuters.

Compania daneză a avut probleme de aprovizionare și s-a luptat să țină pasul cu cererea în creștere din SUA pentru medicamentele Wegovy și Ozempic, mărcile respective de semaglutidă vândute ca injecții o dată pe săptămână pentru tratarea obezității și diabetului. Wegovy conține 2,4 mg de semaglutidă.

Medicamentul, conceput pentru a activa hormonii care reglează zahărul din sânge, încetinește golirea stomacului și scade apetitul, facând parte dintr-o nouă clasă care a reaprins interesul cercetătorilor și investitorilor pentru piața tratamentelor pentru slăbire, care se estimează că va ajunge la 100 de miliarde de dolari până la sfârșitul deceniului.

„Mărim producția cât putem”, a spus Guevarra într-un interviu, în pragul reuniunii anuale a Asociației Americane de Diabet.

Novo Nordisk comercializează deja o formă semaglutidă orală, sub numele de marcă Rybelsus, pentru tratamentul diabetului de tip 2, dar doza sa cea mai mare este de 14 mg.

Studiul efectuat pe 667 de adulți obezi și supraponderali a testat o doză de 50 mg, arătând că aceasta a dus la o pierdere medie în greutate de 15,1% după 68 de săptămâni, atunci când a fost utilizată împreună cu un regim alimentar potrivit și activitate fizică, comparativ cu 2,4% în cazul grupului placebo.

Aceste rezultate sunt în concordanță cu datele preliminare din studiul în faza ulterioară lansat de companie în mai.

Semaglutida orală, conform etichetei FDA, trebuie luată dimineața pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de a mânca, de a bea apă sau de a utiliza orice alt medicament oral.

Dacă pacientul mănâncă prea devreme, pilula este mai puțin eficientă, dar dacă așteaptă mai mult de 30 de minute, absorbția acesteia poate fi îmbunătățită.

Alte companii lucrează la pastile pentru obezitate care nu au astfel de restricții alimentare și, teoretic, ar atrage și pacienții care nu doresc să se injecteze săptămânal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel