Descoperire în zona centrală a Căii Lactee

calea-lactee
calea-lactee

Astronomii sud-coreeni au studiat, pentru prima dată, un nor de gaz ce a propulsat o  bulă imensă în zona centrală Căii Lactee. Structura analizată recent are o origine incertă.

Cercetătorii nu îşi pot da seama cum s-a format acest obiect cosmic, pentru că, datorită masei sale imense (de aproximativ 16.000 de ori mai mare decât cea a Soarelui), el ar fi trebuit să se dezintegreze până acum în timpul coliziunii pe care a avut-o cu galaxia noastră, el scrie sciencealerto.com.

Norul, denumit "CHVC040", a fost descoperit iniţial în urmă cu 9 ani, însă de-abia acum astronomii conduşi de Geumsook Park (Universitatea Naţională din Seul) l-au putut analiza folosind telescopul radio Arecibo din Puerto Rico. În timpul investigaţiei realizate recent, specialiştii au identificat în interiorul norului de gaz un alt nor, a cărui origine nu o pot încă identifica.

Oamenii de ştiinţă susţin că principala posibilitate a formării norilor de gaz din zona centrală a Căii Lactee este cea conform căreia, la un moment dat, mai multe supernove au explodat în acelaşi timp, iar în urma acestor detonaţii au apărut ,,bule" imense de gaz care se extind cu o forţă extrem de mare. 

În ciuda faptului că oamenii de ştiinţă vor mai trebui să demareze şi alte cercetări pentru a ajunge la o concluzie general valabilă, rezultatele investigaţiilor realizate asupra lui CHVC040 ne arată, totuşi, cât de eficiente sunt telescoapele radio atunci când vine vorba de identificarea unor detalii neobservate până acum.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel