Cercetătorii au făcut o descoperire spectaculoasă care dă peste cap toate studiile realizate până în prezent.
Boala Alzheimer și diabetul tip 2 ar putea fi aceeași maladie. Descoperirea poate explica de ce aproape trei sferturi din pacienții cu diabet tip 2 dezvoltă Alzheimer.
Experții de la Universitatea Albany, New York State, consideră că excesul de insulină ajunge la creier și perturbă activitatea creierului.
“Oamenii care suferă de diabet trebuie să aibă grijă nu doar de greutatea lor sau de dietele pe care trebuie să le urmeze. Vorbim și despre un prim pas către un declin cognitiv. La început, oamenii bolnavi nu vor mai putea să țină pasul cu copiii lor, nu vor mai putea să se joace cu ei, dar peste 30 de ani, nici măcar nu îi vor mai recunoaște”, a zis Ewan McNay, cercetător de la Universitatea Albany, scrie Daily Mail.
Așadar, problemele de memorie ce însoţesc adeseori diabetul de tip 2 ar putea fi, de fapt, un Alzheimer timpuriu, şi nu un simplu declin cognitiv.
Numărul bolnavilor de Alzheimer versus celor bolnavi de diabet 2
Dat fiind că numărul persoanelor cu diabet de tip 2 urmează să crească de la 382 de milioane astăzi până la 592 de milioane în 2035, este posibil ca Alzheimerul să cunoască o dezvoltare asemănătoare. Dacă aglomerarea de beta-amiloid poate fi oprită în rândul persoanelor cu diabet de tip 2, iar declinul cognitiv poate fi inversat, poate multe dintre aceste persoane nu vor progresa la Alzheimer. Există și o parte bună. Cercetarea oferă o metodă prin care să fie inversate pierderile de memorie asociate diabetului, ceea ce ar putea deschide calea spre un nou tratament pentru Alzheimer.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu