Descoperire istorică în Univers!

Un obiect din Centura Kuiper, ce a fost descoperit în luna februarie a acestui an, a fost clasificat drept planetă pitică, categoria din care mai fac parte obiecte transneptuniene precum Pluto, Haumea, Makemake şi Eris, conform unui material publicat de Live Science.

Această planetă pitică a primit denumirea de catalog 2015 RR245 şi se află la o distanţă mai mare de Soare decât Pluto, finalizând o orbită completă în jurul Soarelui o dată la fiecare 700 de ani. Pentru comparaţie, perioada orbitală a lui Pluto este de "doar" 248 de ani tereştri.

"Lumile îngheţate de dincolo de orbita lui Neptun păstrează informaţii despre modul în care s-au format planetele sistemului nostru solar. Aceste obiecte ne ajută să punem cap la cap istoria sistemului nostru solar", a susţinut Michele Bannister, de la Universitatea Victoria din British Columbia, coautoare a acestei descoperiri.

"Însă aproape toate aceste lumi îngheţate sunt extrem de mici şi de şterse; este foarte emoţionant să descoperim una care este suficient de mare şi de strălucitoare pentru a fi studiată în detaliu", a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel