Descoperire seculară în domeniul sclerozei multiple. Oamenii de știință descoperă cauza posibilă a bolii

Oamenii de știință britanici au descoperit o cauză posibilă pentru scleroza multiplă, într-un progres major care ar putea deschide calea pentru noi tratamente pentru boală.

Oamenii de știință britanici au descoperit un nou mecanism celular care poate provoca tulburarea autoimună. Scleroza multiplă afectează aproximativ 2,5 milioane de oameni din întreaga lume.

În mod obișnuit, persoanele sunt diagnosticate când au vârste cuprinse între 20 și 30 de ani și boala este mai frecventă la femei decât la bărbați.

Simptomele pot fi variate și pot include spasme musculare, probleme de mobilitate, durere, oboseală și probleme cu vorbirea.

Oamenii de știință au suspectat mult timp că mitocondria, energia generatoare de „putere” a celulei, joacă un rol în cauzarea sclerozei multiple.

[citeste si]

Potrivit The Telegraph, folosind mostre de țesut de creier uman, cercetătorii de la universitățile din Exeter și Alberta au descoperit că o proteină numită Rab32 este prezentă în cantități mari în creierul persoanelor cu scleroză multiplă - dar este practic absentă în celulele creierului sănătos.

Unde este prezentă Rab32, echipa a descoperit că o parte a celulei care stochează calciu devine se apropie prea mult de mitocondrie.

Problemele de comunicare cu aportul de calciu rezultate face ca mitocondriile să se comporte greșit, provocând în cele din urmă toxicitate pentru celulele creierului la persoanele cu scleroză multiplă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel