Descoperire sinistră în Austria. Ce căuta un rucsac cu bani, un permis de conducere și un card bancar la 2.900 de metri altitudine

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Rămășițele unui bărbat despre care se crede că a murit într-un accident pe un ghețar în urmă cu 22 de ani au fost găsite în Alpii austrieci.

Poliția a spus că descoperirea a fost făcută de un ghid montan pe ghețarul Schlatenkees din Parcul Național Hohe Tauern din estul provinciei Tirol, aproape de granița cu Italia, conform Sky News.

Rămășițele au fost găsite la o altitudine de aproximativ 2.900 m (9.515 ft) și erau în mod clar acolo de ceva timp, a adăugat poliția.

Ghidul a alertat poliția din orașul austriac Lienz înainte ca salvatorii să recupereze rămășițele cu ajutorul unui elicopter.

La câțiva metri sub rămășițe, salvatorii au găsit și un rucsac care conținea numerar, un card bancar și un permis de conducere.

Poliția a spus că rămășițele par a fi cele ale unui bărbat austriac care avea 37 de ani la momentul accidentului și se crede că a murit în 2001.

Bărbatul avea și echipament de schi.

Acum se efectuează o comparație ADN pentru a confirma identitatea bărbatului.

Pe Ghețarul Schlatenkees au mai fost făcute, în trecut, astfel de descoperiri. Niște oase găsite acolo în 2011 ar fi cele ale unui localnic care a fost dispărut din 1957.

„Gheața glaciară se topește într-un ritm fără precedent”

Pe măsură ce ghețarii se topesc și se retrag din ce în ce mai mult din cauza încălzirii globale, a existat o creștere a descoperirilor de rămășițe ale drumeților, schiorilor și altor persoane care au dispărut cu zeci de ani în urmă.

În iulie, au fost recuperate rămășițele unui bărbat german care a dispărut în timpul ascensiunii pe emblematicul munte Matterhorn din Elveția în urmă cu 37 de ani.

Testele ADN au confirmat că rămășițele aparțineau unui bărbat de 38 de ani, care a dispărut în septembrie 1986.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel