Află în articol ce sunt "fabricile de medicamente" implantate în creier care pot eradica tumorile în doar câteva zile
Oamenii de știință au reușit să oprească tumorile canceroase aflate în stadiu avansat la șoareci prin utilizarea unor "fabrici de medicamente" implantate. Noul tip de tratament durează doar câteva zile pentru a vindeca boala, scrie Ziarul de Iași.
Deși va dura ceva timp pentru ca această abordare să fie testată și funcțională la oameni, sunt semne că avem o modalitate nouă și puternică de a aborda mezoteliomul, o formă agresivă de cancer.
"Fabricile de medicamente" sunt un fel de mărgele mici din alginat, fiecare cu o lățime de doar 1,5 milimetri și sunt concepute pentru a produce "explozii" continue de interleukină-2 (IL-2) în organism. Acest compus activează celulele albe din sânge pentru a lupta împotriva tumorilor.
"Am grijă de pacienții care au mezoteliom pleural malign. Aceasta este o malignitate foarte agresivă a mucoasei plămânilor și este foarte greu de tratat", a explicat Bryan Burt, chirurg și oncolog la Colegiul de Medicină Baylor, SUA, citat de Science Alert.
Cercetătorii au combinat, de asemenea, implanturile cu ceea ce este cunoscut drept inhibitor, un tip de medicament care nu abordează cancerul în mod direct, ci învăță sistemul imunitar să identifice și să elimine mai bine celulele canceroase.
Pe cont propriu, implanturile au distrus tumorile la mai bine de jumătate dintre animalele testate. Atunci când sunt combinate cu inhibitorul punctului de control pe șoareci, tumorile au fost complet distruse, la toate animalele.
"De la început, obiectivul nostru a fost să dezvoltăm o platformă de terapie care să poată fi utilizată pentru mai multe tipuri diferite de tulburări ale sistemului imunitar sau diferite tipuri de cancer", a precizat bioinginerul Amanda Nash de la Universitatea Rice din Texas, SUA.
La Paris au fost prezentate rezultatele surprinzătoare ale primului experiment care a permis unor pacienți să învingă tumora cancerigenă datorită unui virusul ”aliat” care ucide celulele dăunătoare.
O nouă terapie a cancerului bazată pe o varietate de virus herpes dă speranță multor cercetători și pacienți în domeniul cancerului. Virusul, modificat genetic pentru a-și îndeplini scopurile terapeutice, a fost capabil să infecteze și să distrugă celulele dăunătoare la mai mulți pacienți care au participat la un studiu recent. Rezultatele surprinzătoare ale noii terapii au fost prezentate la o conferință de oncologie care a avut loc la Paris.
Printre cele mai interesante studii de caz pentru comunitatea științifică se numără cel al lui Krzysztof Wojkowski, un londonez în vârstă de 39 de ani, care a participat la testele umane privind siguranța medicamentului experimental.
Bărbatul a fost diagnosticat cu cancer de glandă salivară în 2017, relatează Europa Today. În ciuda intervențiilor chirurgicale și a altor tratamente, cancerul său continuase să se extindă, până la punctul în care pacientului i s-a spus că nu mai există nicio șansă de recuperare. ”Primeam îngrijire pentru sfârșitul vieții”, și-a amintit Wojkowski, când i s-a oferit ”oportunitatea de a participa la procesul de testare”. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News