Descoperirea unor sicrie la Turnul Eiffel. Rusia dă asigurări că ”nu se amestecă” şi evocă o ”isterie” /istorie

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Rusia neagă orice implicare în poziționarea sicrielor la Turnul Eiffel.

Ambasada Rusiei la Paris a respins vehement orice acuzație de amestec în afacerile interne ale Franței, după descoperirea sâmbătă a cinci sicrie acoperite cu steagul francez la Turnul Eiffel. Într-un comunicat, ambasada a declarat: "Rusia nu s-a amestecat și nu se amestecă în afacerile interne ale Franței. Țara noastră are priorități mai importante."

Declarația vine ca răspuns la suspiciunile ridicate de plasarea sicrielor, care mulți au interpretat-o ca un gest de protest împotriva implicării Franței în războiul din Ucraina. Ambasada a calificat acuzațiile de "isterie periculoasă" și a cerut autorităților franceze să pună capăt "campaniei de informații antiruse".

De asemenea, un purtător de cuvânt al Kremlinului a negat orice implicare a Rusiei într-o campanie de dezinformare care vizează Jocurile Olimpice de la Paris din această vară. Acuzațiile au fost formulate într-un raport al unui observator Microsoft, care a identificat două grupări ruse de influențare - Storm-1679 și Storm-1099 - acuzate de "semănarea fricii cu scopul de a descuraja spectatorii să asiste la Jocurile Olimpice".

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a calificat raportul drept "calomnie pură" și a insistat că Moscova nu are nicio intenție de a perturba Jocurile Olimpice.

Trei bărbați, un bulgar, un german și un ucrainean, au fost arestați în legătură cu sicriele de la Turnul Eiffel. Aceștia urmează să fie prezentați în fața unui judecător francez.

În timp ce tensiunile dintre Franța și Rusia rămân ridicate, ambele țări neagă cu vehemență orice implicare în acte de destabilizare. Rămâne de văzut cum vor evolua evenimentele în lunile următoare, pe măsură ce se apropie Jocurile Olimpice de la Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel