Desene în cărbune realizate de copii, descoperite de arheologi în Pompeii. Descriu posibile lupte între gladiatori

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Arheologii au descoperit în Pompeii desene în cărbune realizate de copii.

Au fost descoperite, de către arheologi care explorează vestigiile oraşului roman Pompeii, desene în cărbune realizate de copii care descriu și posibile lupte între gladiatori la care aceștia au asistat.

În cadrul unor săpături recente pe şantierul arheologic Pompeii, un oraş înfloritor al Imperiului Roman care a fost distrus de o erupţie a Vezuviului produsă acum aproape 2 milenii, au fost descoperite schițe și desene reprezentând gladiatori.

Arheologii au descoperit şi urmele lăsate de trei mânuţe de copii, şi schiţe ale unor siluete care se joacă cu o minge, o scenă de vânătoare de mistreţi şi doi luptători, dintre care unul este învins şi doborât la pământ.

Gabriel Zuchtriegel, directorul sitului, precizează că desenele naive, schiţate, descoperite pe un perete al unei case cunoscute drept ”Cenaclul cu coloane”, au fost probabil realizate de copii cu vârsta de 6 - 7 ani.

Expuși la violențe

Aceste desene descriu mai degrabă evenimente la care copiii au asistat şi nu au fost imaginate de micuţi, sunt de părere psihologi de la Universitatea Federico al II-lea din Napoli.

„În Pompeii, chiar şi copiii mici erau expuşi la violenţele extreme dintre oameni şi animale ce se derulau pe nisipul amfiteatrului oraşului antic”, a susţinut Zuchtriegel, conform agenției Reuters, citată de Agerpres.

În aşa-numita "Casă a pictorilor" a fost descoperit, printre descoperirile realizate în această săptămână, un portret unic al unui copil cu capul acoperit de o glugă, ce are un căţeluş la picioare.

Această casă era locuită probabil de familia unui artist plastic, în interiorul său fiind descoperite numeroase unelte legate de această îndeletnicire. La intrarea în această casă au fost descoperite scheletele unui bărbat şi al unei femei, un cuplu în vârstă care a căutat probabil în zadar refugiu în faţa norului de gaze toxice şi cenuşă fierbinte care a acoperit oraşul în timpul erupţiei vulcanice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel