Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat un desert pe bază de căpșuni.
100 gr albuș de ou
200 gr zahăr pudră
1 praf de sare
5 gr gelatină
2 linguri de apă
250 gr căpșuni
Se pune un vas cu apă pe foc, iar deasupra lui, fără a atinge apa, se pune un alt vas cu albușurile.
Se mixează albușurile presărate cu sare, deasupra apei care fierbe, până devin cristaline. Se adaugă, treptat, zahărul și se mixează intens până se obține o bezea fermă.
Gelatina se hidratează în puțină apă, se diluează și se amestecă cu bezeaua de albușuri fierbinte. Se lasă bezeaua să se tempereze.
O parte din căpșuni se trece prin blender, iar o parte se taie în cuburi și se adaugă ambele variante în bezeaua de albușuri, realizând astfel o spumă, notează a1.ro.
Se toarnă spuma de căpșuni în cupe și se dă la rece pentru cel puțin 30 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu