Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate, de aceea, vara, simțim nevoia de servi un desert proaspăt, răcoros și delicios. Consumăm mai multe lichide, dar nu pare niciodată suficient.
Vara cele mai populare feluri de mâncare salatele, pastele, pepenele verde și cel galben. Uneori sărim peste masa de prânz pentru a servi o înghețată sau o limonadă
În acest fel, problema desertului este rezolvată. Cu toate acestea, uneori nu ne mai dorim înghețată, dar ni se face poftă și de alte deserturi delicioase.
Creveți cu portocale, un aperitiv cu un gust rafinat și parfumat
Iată rețeta pe care v-o propunem astăzi. Un desert de piersici cu miere, cremos și gustos, pentru a încheia cel mai bine o cină plăcută.
Ingredientele de care avem nevoie:
70 grame de albușuri;
30 grame de miere;
300 ml de smântână;
200 grame de ricotta;
50 grame de zahăr pudră;
6 grame de gelatină;
500 grame de piersici;
50 grame de zahăr brun.
Într-un bol puneți albușurile și le batem spumă cu 30 de grame de miere. Vom folosi miere în loc de zahăr pentru a face desertul mai ușor și mai hrănitor.
În continuare, spălați cele 300 de grame de piersici. Fructele se taie în bucăți mici și se pun în paharul mixerului. Le veți mixa împreună cu zahărul brun, iar la final veți adăuga ricotta.
Gelatina dizolvată în apă călduță se amestecă bine, într-un bol, cu smântână și cu zahărul pudră.
În acest moment, puteți combina toate ingredientele pregătite. Într-un bol se adaugă albușurile bătute spumă cu mierea, pireul de piersici, apoi smântâna bătută bine. Amestecați bine toate ingredientele, după care le puteți muta într-o formă din silicon.
Piersicile rămase trebuie spălate și tăiate în felii subțiri. Cu ele veți decora suprafața prăjiturii care se dă la congelator pentru patru ore.
Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii: este perfectă pentru salatele de vară
După ce timpul a expirat, scoateți desertul din congelator și răsturnați-l pe un platou de servire. Acest desert de piersici și miere, proaspăt ca înghețata și moale ca smântâna, va fi cu adevărat fantastic pentru a încheia o seară minunată cu prietenii.
Vrei să prepari o prăjitură gustoasă de mere de casă în doar câteva minute? Ei bine, avem rețeta perfectă. Rețeta pentru această prăjitură cu mere este atât de simplă încât nici nu trebuie să cântărești ingredientele de folosit.
De fapt, trebuie doar să folosești pahare de 200 de grame. Pe scurt, acest deset poate fi pregătit și de cei care nu sunt un specialiști în bucătărie.
Gustoasă și foarte moale, această plăcintă cu mere va cuceri pe oricine. Prăjitură cu mere, uimitoare, foarte simplă și foarte rapidă!
Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele:
1 pahar de griș,
1 pahar de făină,
1 pahar de lapte,
1 pahar de zahăr,
30 grame de unt,
5 mere,
1,5 linguriță de praf de copt,
zahăr pudră.
Metoda de preparare
Mai întâi, adaugăm într-un bol paharul de făină, cel de griș și cel de zahăr. La final adăugăm praful de copt și amestecam cu un tel. Apoi împărțim amestecul în 4 pahare diferite, împărțindu-l evident în părți egale.
Luăm apoi un vas și radem cele 5 mere, fără a le curăța de coajă. Împărțim rezultatul în 3 părți egale.
Clătite din mere și dovlecei. Un desert sănătos și delicios
În acest moment luăm o tavă pentru prăjituri, cu diametrul de 20 de centimetri. Începem să introducem mai întâi un pahar din amestecul nostru, pregătit anterior, nivelându-l cu o lingură. Urmează un strat de mere rase, care se întind bine pe toată suprafața. Continuăm să alternăm straturile până închidem terminăm cu un ultim pahar din amestec.
Pune usturoiul curățat într-un pahar cu lapte: un truc uimitor la care nu vei renunța niciodată
Cu o scobitoare de frigărui face câteva găuri pe toată suprafața prăjiturii. Acum a mai rămas să încălzim laptele împreună cu untul. Se amestecă bine până când. Apoi turnăm laptele și unul în tavă. Prăjitura se coace
Coacem prăjitura pentru 40 - 50 de minute la o temperatură de 180 de grade. Când este gata, dacă dorim, o putem decora cu zahăr pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News