Desert bestial din piersici: proaspăt ca înghețata și moale ca o cremă

Desert bestial din piersici - proaspăt ca înghețata și moale ca o cremă. Sursa - Pexels
Desert bestial din piersici - proaspăt ca înghețata și moale ca o cremă. Sursa - Pexels

Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate, de aceea, vara, simțim nevoia de servi un desert proaspăt, răcoros și delicios. Consumăm mai multe lichide, dar nu pare niciodată suficient.  

Alegeri prezidentiale 2024

Vara cele mai populare feluri de mâncare salatele, pastele, pepenele verde și cel galben. Uneori sărim peste masa de prânz pentru a servi o înghețată sau o limonadă

În acest fel, problema desertului este rezolvată. Cu toate acestea, uneori nu ne mai dorim înghețată, dar ni se face poftă și de alte deserturi delicioase.

Creveți cu portocale, un aperitiv cu un gust rafinat și parfumat 

Iată rețeta pe care v-o propunem astăzi. Un desert de piersici cu miere, cremos și gustos, pentru a încheia cel mai bine o cină plăcută.

Ingredientele de care avem nevoie: 

70 grame de albușuri;

30 grame de miere;

300 ml de smântână;

200 grame de ricotta;

50 grame de zahăr pudră;

6 grame de gelatină;

500 grame de piersici;

50 grame de zahăr brun.

Rețeta pas cu pas

Într-un bol puneți albușurile și le batem spumă cu 30 de grame de miere. Vom folosi miere în loc de zahăr pentru a face desertul mai ușor și mai hrănitor. 

Plăcintă de mere cu blat din pâine uscată, un desert autentic și econom. O felie are doar 160 de calorii

În continuare, spălați cele 300 de grame de piersici. Fructele se taie în bucăți mici și se pun în paharul mixerului. Le veți mixa împreună cu zahărul brun, iar la final veți adăuga ricotta. 

Gelatina dizolvată în apă călduță se amestecă bine, într-un bol, cu smântână și cu zahărul pudră.

Amestecă un kiwi cu un iaurt și ulei de argan și aplică pe ten. Cea mai bună mască anti-îmbătrânire cu zero costuri

În acest moment, puteți combina toate ingredientele pregătite. Într-un bol se adaugă albușurile bătute spumă cu mierea, pireul de piersici, apoi smântâna bătută bine. Amestecați bine toate ingredientele, după care  le puteți muta într-o formă din silicon.

Piersicile rămase trebuie spălate și tăiate în felii subțiri. Cu ele veți decora suprafața prăjiturii care se  dă la congelator pentru patru ore.

Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii: este perfectă pentru salatele de vară

După ce timpul a expirat, scoateți desertul din congelator și răsturnați-l pe un platou de servire. Acest desert de piersici și miere, proaspăt ca înghețata și moale ca smântâna, va fi cu adevărat fantastic pentru a încheia o seară minunată cu prietenii.

BONUS. Prăjitură cu mere. Rețeta celor 3 pahare: foarte simplă și rapidă 

Vrei să prepari o prăjitură gustoasă de mere de casă în doar câteva minute? Ei bine, avem rețeta perfectă. Rețeta pentru această prăjitură cu mere este atât de simplă încât nici nu trebuie să cântărești ingredientele de folosit.

De fapt, trebuie doar să folosești pahare de 200 de grame. Pe scurt, acest deset poate fi pregătit și de cei care nu sunt un specialiști în bucătărie.

Tartă cu banane și ciocolată: un desert uimitor de delicios. Blatul sfărâmicios și umplutura moale te vor cuceri 

Gustoasă și foarte moale, această plăcintă cu mere va cuceri pe oricine. Prăjitură cu mere, uimitoare, foarte simplă și foarte rapidă!

Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele:

1 pahar de griș,

1 pahar de făină,

1 pahar de lapte,

1 pahar de zahăr,

30 grame de unt,

5 mere,

1,5 linguriță de praf de copt,

zahăr pudră.

Metoda de preparare

Mai întâi, adaugăm într-un bol paharul de făină, cel de griș și cel de zahăr. La final adăugăm praful de copt și amestecam cu un tel. Apoi împărțim amestecul în 4 pahare diferite, împărțindu-l evident în părți egale.

Luăm apoi un vas și radem cele 5 mere, fără a le curăța de coajă. Împărțim rezultatul în 3 părți egale.

Clătite din mere și dovlecei. Un desert sănătos și delicios

În acest moment luăm o tavă pentru prăjituri, cu diametrul de 20 de centimetri. Începem să introducem mai întâi un pahar din amestecul nostru, pregătit anterior, nivelându-l cu o lingură. Urmează un strat de mere rase, care se întind bine pe toată suprafața. Continuăm să alternăm straturile până închidem terminăm cu un ultim pahar din amestec.

Pune usturoiul curățat într-un pahar cu lapte: un truc uimitor la care nu vei renunța niciodată

Cu o scobitoare de frigărui face câteva găuri pe toată suprafața prăjiturii. Acum a mai rămas să încălzim laptele împreună cu untul. Se amestecă bine până când. Apoi turnăm laptele și unul în tavă. Prăjitura se coace

Coacem prăjitura pentru 40 - 50 de minute la o temperatură de 180 de grade. Când este gata, dacă dorim, o putem decora cu zahăr pudră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel