Iată rețeta unui desert spectaculos, cu un ingredient pe care niciunul dintre noi nu s-ar fi gândit să-l folosească.
Când vorbim despre mâncăruri din bucătăria altor culturi, de multe ori rămânem uimiți de rețetele folosite. În realitate, aceste rețete aparțin altor culturi, de aceea trebuie acceptate ca atare, fără nicio judecată.
Vă propunem rețeta unui desert, în care veți folosi un ingredient la care nu v-ați așteptat. Vorbim despre pieptul de pui.
Plăcintă cu mere: este uimitoare, simplă și foarte rapidă. Rețeta celor trei pahare
Tavuk göğsü este o budincă turcească de lapte făcută cu piept de pui mărunțit. Acest desert a fost unul dintre cele mai consumate în rândul sultanilor. Aspectul său este moale, asemănător cu cel al budincii și se servește cu un decor generos de scorțișoară.
Dacă doriți tavuk göğsü, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
5 pahare de lapte;
3 linguri de făină de orez,
3 linguri de amidon de porumb,
6 linguri de zahăr granulat,
1lingură de unt.
Ce trebuie să faceți
Puține ingrediente simple și printre acestea se numără și pieptul de pui. Acesta este ingredientul principal care îți taie respirația, iar rezultatul final este al unui desert, atât ca aspect cât și ca aromă.
Tăiați pieptul de pui în bucăți subțiri și fierbeți-l în suficientă apă. Carnea fiartă se toacă mărunt, apoi se umezește cu apă și se stoarce. Adăugați laptele rece și puiul într-o cratiță mare și fierbeți-le timp de 10 minute.
Făina de orez și amidonul de porumb se pun într-un castron separat și se înmoaie cu laptele clocotit. Apoi adăugați amestecul de amidon în oala cu lapte și pui și amestecați cu un tel. Adăugați zahărul în oală și continuați să amestecați. Când pieptul de pui devine ca o pastă, se adaugă untul.
Rulouri de vinete cu o umplutură savuroasă. O porție are doar 50 de calorii
Împărțiți rezultatul în pahare mici, stropiți desertul cu scorțișoară și lăsați-l să se odihnească la frigider. Desertul obținut seamănă cu o budincă. Cine are curajul să-l guste? Poftă bună!
La începutul lunii septembrie pe tarabe apar legumele toamnei, dar, alături de ele, găsim și ultimele legume care ne fac să savurăm gustul verii.
De exemplu, mai sunt dovlecei, vinete, ardei, castraveți și roșii perfecte. În această listă putem include și ridichile, a căror aromă picantă fac salatele mai savuroase.
Chec cu ciocolată și banane: o rețetă delicioasă pentru întreaga familie
Cu toate acestea, puține gospodine cunosc că și frunzele acestor legume pot fi consumate, în loc să fie aruncate în coșul cu gunoi. În articolul de astăzi veți descoperi cum puteți folosi frunzele de ridichi în preparate: atât crude, cât și fierte.
La fel ca rădăcina roșie, frunzele de ridiche au o aromă picantă, mai ales simțită în stare crudă. În primul rând cu frunzele ridichilor am putea completa salată clasică mixtă, cea pe baza de salata verde și roșii. Salata va căpăta o aromă mai gustoasă și mai picantă.
Cu frunzele crude de ridichi puteți face o pastă foarte cremoasă pentru spaghete.
Pentru a face această rețetă, aveți nevoie de:
50-80 de grame de frunze de ridiche,
20 de grame de parmezan ras;
15 grame de nuci de pin;
1 cățel de usturoi;
2 linguri ulei de măsline.
Nucile de pin se prăjesc, iar frunzele de ridichi se spală. Apoi, transferați nucile de pin și frunzele într-un mixer, adăugați ulei, parmezan ras, usturoiul decojit, sare și amestecați. Asezonați pastele cu acest pesto cremos. Dacă este necesar, adăugați în pesto și puțină apă în care ați fiert spaghetele.
După ce le dați în clocot în apă cu sare, puteți folosi frunzele de ridichi pentru a pregăti o omletă delicioasă.
Ingredientele pentru omletă:
80-100 de grame de frunze de ridichi,
2 ouă;
1 lingură de cașcaval ras;
piper negru ras și sare după gust;
ulei de măsline.
Ouăle se bat cu cașcavalul, piperul și sarea, încorporați frunzele de ridichi, date prin apă clocotită în prealabil. Amestecul se pune într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți omleta pe ambele părți timp de 5 minute.
Brioșe cu portocale, moi și delicioase. Un desert ușor de preparat și extrem de rapid
Așadar, iată ce puteți face cu frunzele de ridiche pentru a le savura crude sau fierte în preparate simple. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News