Desertul de cafea se prepară ușor, pe bază de apă cu gheață și cafea.
Desertul se servește cu înghețată sau lapte călduț și se prepara fără a folosi frișcă și gelatină.
Ingrediente:
cafea instant - 20 grame;
apă cu gheață - 200 ml;
zahăr - 100 grame;
zahăr vanilat - 10 grame.
Turnați 200 ml de apă cu gheață într-un vas adânc. Adăugați 20 de grame de cafea instant. Completați cu zahăr și zahăr vanilat. Bateți totul cu un mixer la viteză medie.
Clătite ușoare, preparate după rețeta „Trei pahare”. Un desert incredibil de gustos
Spuma va începe, imediat, să se formeze. Trebuie să mixați până când spuma este fermă, aproximativ 4 minute. Crema gata preparată poate fi păstrată în frigider.
Poate fi servită nu doar ca desert independent, ci și folosită pentru a face prăjituri și produse de patiserie mai complexe.
Vezi și:
După o zi de muncă, îți dorești să te răsfeți cu ceva dulce. Și ce poate fi mai bun decât un desert delicios și parfumat? Desigur, dulciurile nu se înțeleg cu dieta. Dar există și excepții.
De exemplu, desertul de azi se face fără mascarpone și fără smântână, iar o trufă are doar 35 de calorii.
Ingredientele de care ai nevoie pentru șapte trufe:
100 de grame de iaurt grecesc, alb și cu conținut scăzut de grăsimi;
20 de grame de alune tocate;
două lingurițe de pudră de cacao neîndulcită;
o linguriță de miere (dacă preferi, poți folosi stevia).
Într-un castron mare, pune alunele tocate, iaurtul grecesc, pudra de cacao neîndulcită și mierea.
Amestecă totul cu grijă până obții un aluat elastic, care poate fi modelat. În acest moment, poți modela biluțe de trufe, care trebuie trecute prin pudră de cacao.
Dovlecel marinat cu usturoi și verdeață. Rețeta zilei
Așează trufele pe un vas de servite, care trebuie pus, pentru o oră, frigider, pentru ca micile biluțe să se întărească. După ce timpul a expirat, poți servi trufele delicioase pe masă. Poftă bună!
Vezi și:
Vă oferim rețeta unor fursecuri cu ciocolată moi și fragede, care se topesc în gură. Se prepară rapid, într-un cuptor cu microunde.
Rețeta este foarte simplă și fursecurile vor fi mult mai gustoase decât cele cumpărate din magazin.
Ingrediente:
unt - 20 grame;
zahăr brun - 25 grame;
lapte - 10 ml;
făină - 55 grame,
praf de copt - 1/8 linguriță;
sare - 1/2 linguriță;
ciocolată - 70 grame.
Topiți untul în cuptorul cu microunde. Amestecați bine untul cu zahărul și laptele până când zahărul se dizolvă. Se adaugă făina cernută, praful de copt și sarea. Amestecați din nou. Acum este momentul să încorporați și ciocolata în aluat.
Biscuiți cu mere și ricotta. Sunt gata în câteva minute și au 55 de calorii
Transferați aluatul pe suprafața de lucru. Formați mai multe biluțe și aplatizați-le. Așezați-le pe o farfurie potrivită pentru cuptorul cu microunde.
Coaceți fursecurile în cuptorul cu microunde, doar 1 minut, la putere maxima. Lăsați fursecurile să se răcească, astfel încât să capete structura dorită. Iată că nu toate produsele de copt de casă necesită timp și experiență pentru a le găti. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu