Desert din cafea, gata în 4 minute: fără frișcă și fără gelatină

Desert din cafea, gata în 4 minute, fără frișcă și fără gelatină. Sursa - pixabay.com
Desert din cafea, gata în 4 minute, fără frișcă și fără gelatină. Sursa - pixabay.com

Desertul de cafea se prepară ușor, pe bază de apă cu gheață și cafea.

Desertul se servește cu înghețată sau lapte călduț și se prepara fără a folosi frișcă și gelatină.

Ingrediente:

cafea instant - 20 grame;

apă cu gheață - 200 ml;

zahăr - 100 grame;

zahăr vanilat - 10 grame.

Rețeta, pas cu pas

Turnați 200 ml de apă cu gheață într-un vas adânc. Adăugați 20 de grame de cafea instant. Completați cu zahăr și zahăr vanilat. Bateți totul cu un mixer la viteză medie.


Clătite ușoare, preparate după rețeta  „Trei pahare”. Un desert incredibil de gustos

Spuma va începe, imediat, să se formeze.  Trebuie să mixați până când spuma este fermă, aproximativ 4 minute. Crema gata preparată poate fi păstrată în frigider.

Poate fi servită nu doar ca desert independent, ci și folosită pentru a face prăjituri și produse de patiserie mai complexe. 

Vezi și:

Trufe de cacao cu doar 35 de calorii: fără smântână și fără mascarpone

După o zi de muncă, îți dorești să te răsfeți cu ceva dulce. Și ce poate fi mai bun decât un desert delicios și parfumat? Desigur, dulciurile nu se înțeleg cu dieta. Dar există și excepții.

De exemplu, desertul de azi se face fără mascarpone și fără smântână, iar o trufă are doar 35 de calorii.

Ingredientele de care ai nevoie pentru șapte trufe:

100 de grame de iaurt grecesc, alb și cu conținut scăzut de grăsimi;

20 de grame de alune tocate;

două lingurițe de pudră de cacao neîndulcită;

o linguriță de miere (dacă preferi, poți folosi stevia).

Pregătirea rețetei

Într-un castron mare, pune alunele tocate, iaurtul grecesc, pudra de cacao neîndulcită și mierea.

Amestecă totul cu grijă până obții un aluat elastic, care poate fi modelat. În acest moment, poți modela biluțe de trufe, care trebuie trecute prin pudră de cacao.

Dovlecel marinat cu usturoi și verdeață. Rețeta zilei

Așează trufele pe un vas de servite, care trebuie pus, pentru o oră, frigider, pentru ca micile biluțe să se întărească. După ce timpul a expirat, poți servi trufele delicioase pe masă. Poftă bună!

Vezi și:

Fursecuri cu ciocolată, mai gustoase decât cele cumpărate din magazin. Rețeta simplă

Vă oferim rețeta unor fursecuri  cu ciocolată moi și fragede, care se topesc în gură. Se prepară rapid, într-un cuptor cu microunde.

Rețeta este foarte simplă și fursecurile vor fi mult mai gustoase decât cele cumpărate din magazin.

Ingrediente:

unt - 20 grame;

zahăr brun - 25 grame;

lapte - 10 ml;

făină - 55 grame,

praf de copt - 1/8 linguriță;

sare - 1/2 linguriță;

ciocolată - 70 grame.

Modul de preparare 

Topiți untul în cuptorul cu microunde. Amestecați bine untul cu zahărul și laptele până când zahărul se dizolvă. Se adaugă făina cernută, praful de copt și sarea. Amestecați din nou. Acum este momentul să încorporați și ciocolata în aluat.

Biscuiți cu mere și ricotta. Sunt gata în câteva minute și au 55 de calorii

Transferați aluatul pe suprafața de lucru. Formați mai multe biluțe și aplatizați-le. Așezați-le pe o farfurie potrivită pentru cuptorul cu microunde.

Coaceți fursecurile în cuptorul cu microunde, doar 1 minut, la putere maxima. Lăsați fursecurile să se răcească, astfel încât să capete structura dorită. Iată că nu toate produsele de copt de casă necesită timp și experiență pentru a le găti. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel