Desert din doar 2 ingrediente. Este gata în 10 minute!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă vrei un desert rapid, de casă și, în același timp, economic, ți-am pregătit o rețetă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

– 200 g de ciocolată neagră

– 400 ml de frișcă

Cum se prepară

Turnați 100 ml de frișcă într-o cratiță. Turnați frișca rămasă (300 ml) într-un bol și dați-o la frigider. Puneți cratița pe foc și încălziți frișca până la temperatura de 50-70°C, fără a o aduce până la fierbere, potrivit bucatarul.eu. Fărâmițați ciocolata și puneți-o într-un bol.

Turnați frișca fierbinte peste ciocolată. Lăsați ingredientele pentru 30 secunde, apoi amestecați intens, folosind o spatulă, până veți obține o compoziție omogenă de ciocolată. Lăsați-o să se răcească puțin. Luați bolul cu frișcă din frigider. Bateți frișca, folosind mixerul, până obțineți o cremă cu vârfuri moi.

Adăugați în bolul cu frișca bătută compoziția de ciocolată, pe porțiuni mici. Amestecați ingredientele cu ajutorul mixerului. Turnați desertul într-un sac de patiserie și umpleți cupele pentru desert. Decorați cu fulgi de ciocolată. Dați desertul apetisant la frigider pentru 30 de minute.

Vezi și: Tort Praga. Rețeta faimoasă pregătită în casă

Tortul "Coliba monahală", fără coacere. Rețeta fantastică pentru weekend

Smetannik, cel mai simplu tort, fără ouă, la tigaie

Ingrediente pentru aluat

– 3 pahare de făină (380 g)

– 200 g de smântână de 20 %

– 200 g de zahăr

– 1 linguriță de praf de copt

Ingrediente pentru cremă

– 600 g de smântână

– 180 g de zahăr

– biscuiți sfărâmicioși (pentru decor)

Cum se prepară

Blatul

Combinați smântâna cu zahăr și amestecați. Adăugați praful de copt în făină și puneți amestecul în masa de smântână. Frământați un aluat moale și elastic. Împărțiți aluatul în 8 părți egale. Întindeți fiecare parte de aluat într-un cerc cu diametrul de 20-22 cm, scrie bucatarul.eu. Tăiați marginile cu ajutorul unui capac sau farfurii. Veți obține încă 2 blaturi din resturi, în total veți obține 10 blaturi. Coaceți blaturile într-o tigaie uscată la foc moderat, câte 2-3 minute pe fiecare parte.

Crema

Bateți smântâna cu zahăr. Ungeți blaturile cu crema obținută. Pentru decor folosiți biscuiți simpli și de ciocolată, pe care îi mărunțiți. Lăsați tortul peste noapte. 

Vezi și: Prăjitura preferată a suedezilor. Rețeta de Kkladkaka: Este excelentă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel