Un desert delicios, cu gust bogat de fructe, preparat în 5 minute, fără zahăr și fără gelatină.
Un desert delicios, cu gust bogat de fructe, preparat în 5 minute, fără zahăr și fără gelatină! Este ideal pentru persoanele, care nu vor să petreacă mult timp în bucătărie și evită deserturile grele, cu mult zahăr și multe grăsimi, conform retete-usoare.eu
-5-6 portocale medii (600 ml de suc de portocale);
-2-3 linguri de miere (în funcție de dulceața portocalelor);
-65 g de amidon de porumb;
-fulgi de cocos, cireșe confiate și mentă proaspătă — pentru decor.
1.Stoarceți sucul de portocale și strecurați-l. Turnați-l într-o crăticioară cu fundul gros.
2.Adăugați mierea și amidonul de porumb. Amestecați foarte bine, folosind telul, ca să nu rămână cocoloașe.
3.Fierbeți compoziția rezultată timp de 1-1.5 minute din momentul apariției primelor bule de clocotire, amestecând în permanență. Ea trebuie să se îngroașe.
4.Transferați-o în forma unsă cu ulei rafinat de floarea-soarelui. Răspândiți-o uniform.
5.Lăsați-o să se răcească timp de 10 minute, după care acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o să se închege pe parcursul a 2-3 ore. După ce se va răci complet, puteți să o dați la frigider.
6.Înclinați ușor forma în diferite direcții, ca să determinați desertul să se separe de pereții ei. Apoi răsturnați-l pe un tocător.
7.Tăiați-l în bucățele, oferindu-le formele și dimensiunile dorite.
8.Tăvăliți fiecare bucățică de desert prin fulgi de cocos.
9.Noi le-am decorat suplimentar cu jumătăți de cireșe confiate și frunzulițe de mentă proaspătă.
10.Serviți desertul cu multă plăcere!
VEZI ȘI: Preparat simplu din lipii. O alternativă rapidă pentru pizza
Rețeta unei gustări mai puțin obișnuite, se prepară în timp record din lipii cu o umplutură delicioasă. Este caldă, aromată, apetisantă și sățioasă, va fi pe placul tuturor amatorilor de pizza, conform retete-usoare.eu.
4 lipii subțiri și mari;
-3 ouă;
-80 ml de smântână pentru gătit 33%;
-400 g de cașcaval;
-300 g de parizer;
-2 roșii;
-rucola — după gust.
1.Pregătiți lipiile.
2.Bateți ouăle și smântâna pentru gătit până la omogenizare, folosind telul.
3.Tapetați tava cu hârtie de copt. Puneți prima lipie pe ea și ungeți-o cu ¼ din compoziția de ouă și smântână, folosind pensula.
4.Așezați a doua lipie pe prima. Ungeți-o cu ¼ din compoziția de ouă și smântână.
5.Continuați să suprapuneți lipiile, ungându-le cu compoziție de ouă și smântână.
6.Răspândiți jumătate din cașcavalul dat prin răzătoarea mică pe suprafața lipiilor suprapuse.
7.Adăugați parizerul tăiat în rondele. Presărați puțin cașcaval ras pe suprafața lui.
8.Adăugați roșiile tăiate în rondele.
9.Adăugați rucola spălată și uscată.
10.Adăugați cașcavalul rămas.
11.Coaceți lipiile timp de 10-15 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.
12.Tăiați-le în bucăți și serviți-le cu multă plăcere!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu