Uneori, din varii motive, nu avem posibilitatea de a coace un desert în cuptor, dar ne dorim foarte mult să gătim ceva dulce.
Vă oferim azi, rețeta unui desert, care se face fără coacere și este senzațional de bun.
Ingrediente:
lapte 1000 ml,
lipie subțire - 300 grame,
amidon de porumb 70 grame,
zahăr - 200 grame,
ouă - 4 bucăți,
zahăr vanilat 2 plicuri,
smântână - 200 grame.
Primul lucru pe care este să pregătiți crema. Se toarnă zahărul într-o cratiță mică, se adaugă amidonul și 2 plicuri de zahăr vanilat. Se amestecă bine cu un tel. Apoi, adăugați ouăle și amestecați din nou până la omogenizare
Supă de ciuperci cu sos de roșii: consistentă, simplă și fără carne
Adăugați treptat laptele și amestecați bine. Acest lucru este necesar pentru ca în cremă să nu se formeze cocoloașe. Puneți oala pe aragaz la foc mic. Gătiți până când crema se îngroașă, amestecând continuu.
După ce a început să fiarbă, lăsați crema pe foc încă 30 de secunde și opriți focul. Crema se lasă la răcit.
Lipiile trebuie uscate la cuptor pentru aproximativ 5 minute la o temperatură de 180 de grade. Apoi lăsați-le să se răcească
În crema răcită, se adaugă smântâna și se amestecă bine până se omogenizează.
Castraveți murați, crocanți și delicioși: ce punea bunicile în borcane pentru savoarea legumelor
În continuare, asamblați tortul. Puneți o lipie pe o farfurie plată și o ungeți cu cremă. Deasupra puneți următoarea lipie. Faceți același lucru pentru toate lipiile. Ultimul strat trebuie să fie de cremă. Tortul se dă, câteva ore, la frigider.
După ce timpul a expirat, scoateți tortul din frigider, acoperiți părțile laterale cu cremă și cu biscuiți zdrobiți. Tortul se dă din nou la frigider pentru 3 ore. Poftă bună!
Tartă cremoasă de fructe este un desert estival, care are puține calorii și care poate fi mâncat și de cei care urmează o dietă sau nu vor să se îngrașe.
Pregătirea rapidă a acestui desert, aproximativ 35 de minute, și prospețimea fructelor vă satisface și cele mai rafinate gusturi. Pentru prepararea tartei ai nevoie de puține ingrediente.
Ingredientele pentru aproximativ 8 felii:
400 grame de ricotta ușoară,
3 ouă,
60 grame îndulcitor de ștevia sau 120 grame zahăr normal,
60 grame amidon de porumb,
1 plic de vanilie,
1 lingură de nucă de cocos pentru garnitură.
Puneți ricotta într-un castron și adăugați un plic de vanilie, care va conferi o aromă specială tartei. Se amestecă totul bine și apoi se adaugă toate celelalte ingrediente: în primul rând ștevia, apoi ouăle, apoi amidonul de porumb și un vârf de sare.
Mixați bine până când compoziția este uniformă. Vă recomandăm să folosiți un mixer electric. Luați o tavă de copt și tapetați-o cu hârtie de pergament. Turnați apoi aluatul.
Deasupra adăugați fructele preferate, care trebuie să fie proaspete, cum ar fi piersici, căpșuni, banane, struguri, ananas. Fructele trebuie tăiate cuburi sau felii. Ulterior, tava se dă în cuptor și se coace la 160 de grade, timp de 30 de minute.
Înghețată cu apă, savuroasă și autentică. Nu vei simți nicio diferența de cea tradițională cu lapte
După ce tarta s-a copt, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească și se decorează cu zahăr pudră. De asemenea, o puteți decora cu nucă de cocos. Serviți tarta pe masă, iar succesul este garantat. Poftă bună!
Baghrir sau clătitele marocane se prepară în unele țări din Africa de Nord (Maroc, Liban, Algeria). Nu arată ca și clătitele subțiri cu care suntem obișnuiți.
Clătitele marocane arată, mai degrabă, ca o pâine poroasă, deoarece la coacere se formează sute de găuri pe suprafața lor. Pentru această caracteristică sunt numite și ”clătitele cu 1000 de găuri”.
Ingredientele de care aveți nevoie:
280 grame de griș,
200 grame făină de grâu,
700 ml apă caldă,
5 g drojdie uscată,
1 lingură de zahăr,
1 linguriță praf de copt,
1 linguriță de sare.
Cum să eliminați amărăciunea din castraveți: iată trei metode eficiente
Pentru sos:
50 grame de miere,
50 grame unt.
Turnați aproximativ jumătate din apa caldă într-un bol, adăugați zahărul și amestecați până când zahărul să dizolvă puțin. În apa îndulcită se pune și drojdia uscată, se amestecă și se lasă 10 minute ca să se activeze.
Într-un bol separat, amestecați bine toate ingredientele uscate: făina, grișul, praful de copt și sarea.
Omletă delicioasă cu turmeric: secretul unui preparat fraged și pufos
Introduceți amestecul uscat în apa cu drojdie în mai multe etape și amestecați bine cu un tel, astfel încât să nu apară cocoloașe. Adăugați și restul apei în bol. Din nou amestecați aluatul pentru clătite marocane. Prin consistență, acesta trebuie să fie mai gros decât la clătitele subțiri.
Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la cald 30 de minute. În acest timp, aluatul își va dubla volumul.
Chec delicios din pâine uscată: o rețetă daneză pe care o vei îndrăgi
Încingem bine tigaia. Turnați puțin aluat în centru și așteptați să apară găuri la suprafață. Clătitele marocane se prăjesc doar pe o parte, la foc mediu. Clătita este gata dacă suprafața sa a devenit uniform gălbuie, fără pete albe.
Clătitele marocane sunt poroase, ca un burete, așa ca vor absorbi sosul pe care îl vei folosi. În mod tradițional, acestea sunt servite cu un sos cremos de miere și unt. Pentru a face acest lucru, untul topit se amestecă cu mierea lichidă în proporții egale. Clătitele marocane pot fi servite și în loc de pâine. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu