Acest desert de ciocolată este foarte ușor de făcut și nu vei avea nevoie de ouă, făină și cuptor.
Desertul vine din bucătăria franceză și se face din castane și ciocolată. Acest tort este foarte ușor de făcut. De fapt, nu vei avea nevoie nici de cuptor, nici de ouă și nici de făină.
Din cămară trebuie să selectezi doar câteva ingrediente:
100 gr ciocolată neagră,
100 gr de unt,
500 gr piure de castane,
100 de grame de zahăr vanilat.
Într-o cratiță se pun untul, zahărul vanilat și ciocolata neagră, tocată grosier. Adaugă apoi piureul de castane cu ajutorul unei spatule și amestecă.
În acest moment, pune cratița pe foc și lăsă compoziția să fiarbă câteva minute. Amestecă bine până când compoziția este complet omogenă.
Când nu ai timp, fă această salată de orez. Are doar 280 de calorii
Ulterior, transferă amestecul într-un blender și mixează pentru un rezultat impecabil. Pune amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează cu o spatulă. Dă forma în frigider pentru aproximativ 12 ore.
După ce timpul a expirat, scoate tava din frigider și taie desertul în felii. Desertul se așează pe un platou și se servește pe masă. Prietenii și rudele vor fi surprinși de gustul delicat al acestui desert franțuzesc.
Castanele sunt foarte căutate în sezonul rece. Însă consumarea lor poate aduce și beneficii importante pentru sănătate.
Sezonul rece se anunță cu multe temperaturi scăzute, iar foarte mulți oameni se pot îmbolnăvi. Pentru a preveni acest lucru, consumarea castanelor te poate ajuta să-ți protejezi, mai bine, sănătatea.
În primul rând, castanele tratează varicele. Acestea conțin o substanță care te ajută la intensificarea fluxului sangvin. Totodată, ajută și uncerele varicoase și flebita. Pentru a scăpa de acest lucru neplăcut, poți face o tinctură chiar la tine acasă. Pentru asta, vei avea nevoie de 250 grame de castane cu coajă și 1 litru de alcool. Aceasta se va lăsa la macerat timp de 2 săptămâni. După aceea, strecoar-o și ia zilnic, timp de o lună, câte 10 sau 15 picături de tinctură diluate în 50 de ml de apă.
În al doilea rând, castanele reglează circulația sângelui. Având în vedere faptul că nu au foarte mult sodiu, persoanele care au boli de rinichi și sunt cardiace pot consuma castanele. Castanele pot fi consumate sub formă de piure. Acestea ajută la prevenirea afecțiunilor venelor, pentru picioare și mâini. Trebuie să amesteci 15 grame de frunze de castan mărunțite, urzică și cimbru. Două lingurițe se vor amesteca la 1 litru de apă fiartă. După ce lași la răcit apa, mai adaugi 12 lingurițe la patru litru de apă pentru baie.
Vezi și:
Clătitele cu mere și iaurt grecesc pot fi consumate fără remușcare și de persoanele care sunt la dietă, deoarece nu trebuie prăjite în ulei.
Fără îndoială, clătitele sunt perfecte pentru a fi consumate ca și o gustare plină de savoare, dar și la micul dejun, pentru a începe ziua cu bine.
Aluatul se face ușor și rapid. Mai mult, acesta este, cu siguranță, un avantaj pentru că le puteți face imediat. Odată gătite, clătitele vor dispărea rapid de pe masă. După ce veți încerca această rețetă, nu o veți mai abandona niciodată!
Clătitele cu mere și iaurt sunt irezistibile. Timp de pregătire - 10 minute, timp de gătire - 5 minute, timp total -15 minute, porții - 10 clătite mari, calorii - 40 per clătită.
Ingrediente:
2 mere,
100 grame iaurt grecesc,
1 lingură de îndulcitor cu stevia (sau 2 linguri de zahar),
2 linguri de făină,
1 ou,
coaja rasă de portocală,
praf de copt,
scorțișoară.
Pentru început, curățați merele, scoateți miezul și dați-le prin răzătoare. Puneți merele rase într-un bol, adăugați îndulcitorul cu stevie (sau zahărul), iaurtul, scorțișoara, coaja de portocală și oul. Acum amestecați bine cu o lingură, astfel încât să obțineți un amestec de consistență moale.
Pâinici fără făină, cu doar 45 de calorii. Sunt gata în 5 minute
Adăugați făina și praful de copt. O tigaie antiaderentă se pune pe aragaz și se încinge. Cu o lingură puneți aluatul în tigaie și formați clătitele, care se coc pe ambele părți. Clăitele gate se pun pe un vas se de servire și se savurează cât sunt încă fierbinți. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu