Aștepți oaspeți și vrei să-i surprinzi cu un desert cremos și ușor de făcut?
Ingredientele care vor fi folosite:
esență de vanilie,
pișcoturi,
25 de grame de pudră de cacao,
250 ml smântână,
100 de grame de zahăr,
500 ml lapte
Într-o oală se toarnă pudra de cacao, laptele și se amestecă cu un mixer manual până se obține un amestec lichid. Apoi adăugați zaharul, esența de vaniline și amestecați. Pune oala pe aragaz și gătiți, amestecând până când dă în clocot. În acest moment, pune rezultatul la frigider pentru a-l răci complet.
Brioșe cu portocale, moi și delicioase. Un desert ușor de preparat și extrem de rapid
Între timp, într-un bol, bate smântâna cu un mixer electric. După ce preparatul anterior este complet rece, îl poți adăuga în frișcă și amestecă bine cu mixerul.
În cele din urmă ia niște pahare și pune în fiecare pahar pișcoturile mărunțite. Apoi acoperă pișcoturile cu crema preparată. Se presară deasupra puțină ciocolată rasă și se lasă desertul să se odihnească la frigider pentru aproximativ două ore. Familia îți va cere să faci acest desert în fiecare zi, iar oaspeții te vor lăuda. Poftă bună!
Uneori, din varii motive, nu avem posibilitatea de a coace un desert în cuptor, dar ne dorim foarte mult să gătim ceva dulce.
Vă oferim azi, rețeta unui desert, care se face fără coacere și este senzațional de bun.
Ingrediente:
lapte 1000 ml,
lipie subțire - 300 grame,
amidon de porumb 70 grame,
zahăr - 200 grame,
ouă - 4 bucăți,
zahăr vanilat 2 plicuri,
smântână - 200 grame.
Primul lucru pe care este să pregătiți crema. Se toarnă zahărul într-o cratiță mică, se adaugă amidonul și 2 plicuri de zahăr vanilat. Se amestecă bine cu un tel. Apoi, adăugați ouăle și amestecați din nou până la omogenizare
Supă de ciuperci cu sos de roșii: consistentă, simplă și fără carne
Adăugați treptat laptele și amestecați bine. Acest lucru este necesar pentru ca în cremă să nu se formeze cocoloașe. Puneți oala pe aragaz la foc mic. Gătiți până când crema se îngroașă, amestecând continuu.
După ce a început să fiarbă, lăsați crema pe foc încă 30 de secunde și opriți focul. Crema se lasă la răcit.
Lipiile trebuie uscate la cuptor pentru aproximativ 5 minute la o temperatură de 180 de grade. Apoi lăsați-le să se răcească
În crema răcită, se adaugă smântâna și se amestecă bine până se omogenizează.
Castraveți murați, crocanți și delicioși: ce punea bunicile în borcane pentru savoarea legumelor
În continuare, asamblați tortul. Puneți o lipie pe o farfurie plată și o ungeți cu cremă. Deasupra puneți următoarea lipie. Faceți același lucru pentru toate lipiile. Ultimul strat trebuie să fie de cremă. Tortul se dă, câteva ore, la frigider.
După ce timpul a expirat, scoateți tortul din frigider, acoperiți părțile laterale cu cremă și cu biscuiți zdrobiți. Tortul se dă din nou la frigider pentru 3 ore. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu