Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește un preparat de patiserie grecesc, realizat din foi de plăcintă, cremă de vanilie, lapte, dar şi alte ingrediente delicioase.
Bougatsa cu vanilie este un desert grecesc, o plăcintă grecească ce se servește în special în nordul Greciei.
2 pachete cu foi de plăcintă
100 gr unt topit
5 gălbenușuri
150-200 gr zahăr cu aromă de vanilie
1 l lapte
4 linguri de făină, cu vârf
200 gr unt
1 praf de sare
Pentru decor:
scorțișoară
zahăr pudră, vanilat
Mai întâi, pregătim crema de vanilie care trebuie să se răcească. Se amestecă bine gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, se diluează cu laptele și s adaugă făina. Se pune vasul la foc mediu și se amestecă în crema de vanilie până este fiartă. După stingerea focului, se încorporează untul, amestecând până se topește și se omogenizează crema de vanilie. Se așază o folie peste cremă și se lasă la răcit.
Când crema de vanilie este răcită, asamblăm plăcinta. Luăm câte patru foi de plăcintă și le ungem între ele cu unt topit. Așezăm la unul dintre capete un rând generos din crema de vanilie și rulăm foile de plăcintă peste, notează a1.ro. Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, unul lângă altul și coacem plăcinta grecească pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Cât timp plăcinta este caldă, presărăm scorțișoară peste ea, apoi zahărul pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu