Deserturile turcești sunt printre cele mai populare din lume. Iată rețeta unor biscuiți moi și aromați, care se topesc în gură.
Combinațiile de arome interesante și prepararea relativ simplă cuceresc gospodinele.
Ingrediente:
2 ouă,
50 ml ulei vegetal,
3 linguri de zahăr pudră,
suc de lămâie,
coaja de lămâie,
10 grame de praf de copt,
esență de vanilie,
făină - 3 pahare.
Se amestecă ouăle cu uleiul vegetal, sucul și coaja de lămâie, zahărul pudră și esența de vanilie. Adăugați faina și praful de copt.
Frământați aluatul cu mâinile. Dacă aluatul se lipește prea mult de mâini, mai adăugați făină. Consistența finală ar trebui să fie apropiată aluatului pentru pâine. Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească.
Plăcintă cu mere la tigaie. Cea mai simplă și rapidă rețetă pentru un desert parfumat
După ce aluatul a crescut, formați bile mici și rulați-le prin zahăr pudră. Așezați-le pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament.
Biscuiții se coc la 180 de grade timp, de 20 de minute. Vor fi foarte moi și se vor topi în gură. Poftă bună!
Vezi și:
Surprindeți-vă familia și prietenii cu un desert indian neobișnuit.
Desertul se prepară din lapte praf, unt și smântână, iar pentru gust se adaugă nuci. Este foarte simplu să faci acest desert. Durează doar 10 minute pentru a-l pregăti și 30 de minute pentru a-l congela.
Scufundați aluatul în apă clocotită înainte de a-l coace: un truc interesant pentru o baghetă crocantă
Pentru a face desertul indian veți avea nevoie de:
unt - 100 grame;
smântână de 20% grăsime - 100 grame;
zahăr - 100 grame;
zahăr vanilat - 10 grame;
sare - un praf;
lapte praf - 250 grame;
nuci - după gust.
Topiți untul la foc mic, adăugați un praf de sare și zahărul și amestecați bine. Adăugați, apoi, smântâna și amestecați.
Aduceți conținutul cratiței la fiert, luați-o de pe foc și adăugați zahărul vanilat. Mixați totul timp de 2-3 minute.
Omleta cu mere: un desert neobișnuit, delicios și rapid. Doar 100 de calorii pentru o porție
Adăugați laptele praf în compoziția mixată și amestecați bine. Trebuie să obțineți un amestec gros și vâscos, care își păstrează perfect forma.
Puneți desertul într-o forma tapetată cu folie alimentară și unsă cu ulei vegetal și nivelați cu o lingură.
Deasupra așezați nucile și apăsați-le cu o lingură pentru a se scufunda în compoziție. Desertul se dă în congelator timp de 20-30 de minute. Tăiați-l în pătrate înainte a-l servi pe masă.
Tartă rustică pentru o cină sățioasă din 3 cartofi și 2 vinete. Rețeta bunicii
Desertul va fi foarte fraged, moderat de dulce și ușor, în ciuda prezenței untului. Acest desert are un gust de ciocolată cu lapte, dar cu o textură mult mai delicată. Poftă bună!
Vezi si:
Pregătește-te din timp pentru sezonul rece, făcând această băutură delicioasă.
Busuiocul cu gustul și aroma sa unică are zeci de proprietăți utile pentru organism. Consumul regulat de busuioc poate întări imunitatea și poate satura organismul cu toate vitaminele și mineralele necesare.
Pregătește-te din timp pentru sezonul rece, făcând această băutură delicioasă cu vitamine din busuioc. Consumând băutura cu busuioc, toamna și iarna, îți vei crește imunitatea și te vei proteja de viruși și bacterii, informează Ukr.Media.
Părul tău va crește cu viteza luminii dacă știi metoda femeilor japoneze
Pentru a pregăti această băutură delicioasă din busuioc, aveți nevoie de următoarele produse:
busuioc violet - 1 legătură,
zahăr - 100 grame,
lămâie - 1/2 bucată,
apă - doi litri.
Rupeți frunzele de busuioc de pe crenguțe. Tăiați lămâia în felii și îndepărtați semințele. Umpleți un borcan de sticlă cu busuioc. Adăugați 100 de grame de zahăr. Cantitatea de zahăr poate fi ajustată după gust.
Se toarnă apa clocotită. Puneți o jumătate de lămâie. Culoarea apei se va schimba instantaneu. Închideți borcanul și lăsați să să răcească lichidul. Băutura, care se face în câteva minute din câteva ingrediente, ajută la menținerea sănătății.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News