Desert indian rapid pentru micul dejun: fără ouă și fără făină

Desert indian rapid pentru micul dejun, fără ouă și fără făină. Sursa - pixabay.com
Desert indian rapid pentru micul dejun, fără ouă și fără făină. Sursa - pixabay.com

Surprindeți-vă familia și prietenii cu un desert indian neobișnuit.

Desertul se prepară din lapte praf, unt și smântână, iar pentru gust se adaugă nuci. Este foarte  simplu să faci acest desert. Durează doar 10 minute pentru a-l pregăti și 30 de minute pentru a-l congela. 

Scufundați aluatul în apă clocotită înainte de a-l coace: un truc interesant pentru o baghetă crocantă

Pentru a face desertul indian veți avea nevoie de:

unt - 100 grame;

smântână de 20% grăsime - 100 grame;

zahăr - 100 grame;

zahăr vanilat - 10 grame;

sare - un praf;

lapte praf - 250 grame;

nuci - după gust.

Prepararea

Topiți untul la foc mic, adăugați un praf de sare și zahărul și amestecați bine. Adăugați, apoi,  smântâna și amestecați.

Aduceți conținutul cratiței la fiert, luați-o de pe foc și adăugați zahărul vanilat. Mixați totul timp de 2-3 minute.

Omleta cu mere: un desert neobișnuit, delicios și rapid. Doar 100 de calorii pentru o porție

Adăugați laptele praf în compoziția mixată și amestecați bine. Trebuie să obțineți un amestec gros și vâscos, care își păstrează perfect forma.

Puneți desertul într-o forma tapetată cu folie alimentară și unsă cu ulei vegetal și nivelați cu o lingură.

Deasupra așezați nucile și apăsați-le cu o lingură pentru a se scufunda în compoziție. Desertul se dă în congelator timp de 20-30 de minute. Tăiați-l în pătrate înainte a-l servi pe masă.

Tartă rustică pentru o cină sățioasă din 3 cartofi și 2 vinete. Rețeta bunicii

Desertul va fi foarte fraged, moderat de dulce și ușor, în ciuda prezenței untului. Acest desert are un gust de ciocolată cu lapte, dar cu o textură mult mai delicată. Poftă bună!

 

BONUS. Bomboane Raffaello, preparate în casă. Pot fi consumate și de cei care sunt la dietă

Cu siguranță o să vă placă aceste bomboane Raffaello, făcute în casă. Pot fi consumate și de cei care urmează o dietă.

Vă recomandăm să pregătiți două porții deodată.

Vei avea nevoie de:


nucă rasă de cocos - 80 grame,
lapte praf  - 40 grame,
miere - 10 ml,
apă - 20 ml,
8 migdale.


Metoda de preparare


Migdalele se pun în apă clocotită pentru 5 minute, apoi îndepărtați-le coaja. Combinați apoi nuca rasă de cocos, laptele praf, mierea și apa și amestecați.

Din compoziția obținută rulați biluțe. Puneți câte o migdală în fiecare biluță. Rostogoliți bilulețe prin apă și, imediat, prin nucă rasă de cocos, astfel încât învelișul să devină uniform. Puneți bomboanele gata la frigider pentru 30 de minute.  Poftă bună!

BONUS. Halva de casă, din trei ingrediente. Este atât de delicioasă încât o vei face mereu

Mulți își amintesc de desertul din copilărie uleios, dar delicios: halva simplă, sau cu cacao, cu care îi delectau părinții sau bunicii. 

Halvaua de casă se prepară ușor, simplu și rapid. Încercați această rețetă interesantă.

Veți avea nevoie de:

100 grame de arahide,
100 grame de semințe de floarea soarelui,
2 linguri de miere.


Rețeta pas cu pas 


Prăjiți 100 grame de arahide și 100 de semințe de floarea soarelui, curățate de coajă, într-o tigaie uscată, timp de 10 minute, la foc mic. Amestecați mereu ca alunele și semințele de floarea soarelui să nu se ardă. Apoi, curățați alunele. Nu este greu de făcut, deoarece coaja se va desprinde ușor.

Salată delicioasă, preparată dintr-un minim de ingrediente. Este mai gustoasă ca cea din restaurante

Apoi măcinați alunele și semințele într-un blender sau în râșnița de cafea. În produsele tocate se adaugă 2 linguri de miere. Se amestecă cu o lingură până la un compoziție omogenă.

Întindeți masa rezultată pe o folie alimentară și dați-i o formă dreptunghiulară. Apoi înveliți halvaua în folie și dați-o la frigider pentru minim 1 ora. După ce timpul va expira, scoateți halvaua din frigider și tăiați-o în felii. 

Băutura care întărește imunitatea în timpul sezonului rece: ai nevoie de trei ingrediente

Acest desert este dulce, hrănitor, cu un gust plăcut de arahide prăjite și semințe de floarea soarelui. Pentru un plus de savoare, puteți aromatiza halvaua de casă cu rom sau vanilie. Se poate adăuga și cacao pentru un plus de gust și culoare. Halvaua se poate prepara în două culori: cu și fără cacao. În orice variantă, halvaua de casă este extrem de delicioasă! Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel