Iată cum se prepară un desert delicios și de post.
Ingrediente pentru patru bucăți
130 grame de nuci caju
60 grame de migdale
40 grame nuci
1 praf de sare
20 grame de ulei de cocos
200 grame de căpșuni
40 de grame de zahăr.
Mod de preparare
Nucile caju se lasă peste noapte, într-un pahar cu apă, pentru hidratare. A doua zi se macină, grosier, migdalele și nucile. Se adaugă sarea și uleiu de cocos și se frământă foarte bine, împreună.
”Aluatul” obținut se distribuie în patru inele pentru desert și se presează ușor. În timpul preparării cremei de căpșune, inelele cu aluat se lasă la congelator.
Căpșunile se spală, se șterg de apă și se taie în sferturi. Nucile caju se clătesc și se lasă să se scurgă. Se pasează împreună cu căpșunile și se încorporează zahărul.
Crema obținută se împarte în mod egal în cele patru inele și se mai lasă la congelator pentru 90 de minute.
La final, ”tortulețe” obținute se lasă să se dezghețe ușor, se scot din forme și se servesc asezonate cu chipsurile de cocos sau bucățele de căpșune.
Poftă bună!
Citește și: Tort Sushi, rețeta "ca la case mari". Cum se prepară, pas cu pas
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu