Deseori, fructele, legumele, brânzeturile și alte alimente ajung, inevitabil, la gunoi după câteva zile, dacă nu le consumăm. Cei care iubesc mâncarea pot fi creativi în bucătărie, folosind alimentele rămase în frigider și evitând, astfel, risipa de alimente.
Dacă în frigider au rămas legume și mere, puteți pregăti un desert cu adevărat delicios. În acest fel, nimic din ceea ce ați cumpărat nu va fi aruncat.
Rețeta pe care o prezentăm este o prăjitură moale și gustoasă, care poate fi preparată într-un timp foarte scurt, folosind alimentele care se afla la frigider.
Iată ingredientele necesare:
un dovlecel dat prin răzătoare,
mere date prin răzătoare,
2-3 morcovi dați prin răzătoare
un pahar de smântână;
un pahar de făină;
zahăr pudră;
chipsuri de ciocolata;
jumătate de pahar de nucă de cocos rasă;
jumătate de pahar de ulei de măsline;
jumătate de pahar de alune zdrobite,
3 ouă;
1 plic praf de copt;
sare, scorțișoară și puțin zahar vanilat.
Pregătirea acestui desert este foarte rapid. Într- bol de pun cele trei mere care se amestecă bine cu un praf de sare, zahărul vanilat și praful de copt. Adăugați, pe rând, merele rase, dovlecii și morcovii rași.
Salam de biscuiți cu fistic și caramel sărat. Rețeta lui Vlăduț
Urmează, scorțișoara, smântâna și uleiul de măsline. La final, se adaugă chipsurile de ciocolată și alunele zdrobite. Trebuie să amestecați bine toate ingredientele.
Aluatul se toarnă într-o formă de copt, unsă cu ulei și tapetată cu făină. Desertul se coace la 160 grade, timp de 60 de minute.
Negresă delicioasă, fără făină și fără unt. Un desert rapid, făcut din patru ingrediente
Verificați cu o scobitoare dacă prăjitura este coaptă, pentru a vă asigura că nu rămâne crudă în interior. Când este gata, se decorează cu nucă de cocos. Vă puteți bucura de acest desert autentic la micul dejun sau ca și gustare. Poftă bună!
Dimineața nu avem întotdeauna timp să preparăm micul dejun. Dar, iată, o rețetă rapidă, pentru care ai nevoie de câteva lipii, ouă și cașcaval. Această rețetă este perfectă pentru micul dejun, dar poate fi servită în calitate de gustare.
Cu siguranță, cu acest mic dejun îi veți surprinde pe cei dragi.
INGREDIENTE
4 lipii rotunde
3 ouă,
sare și piper negru,
100 grame de șuncă,
120 grame de cașcaval,
1 roșie,
10 grame de unt,
verdeață după gust.
Salată tropicală proaspătă și de vară. Nu ați mâncat niciodată ceva mai bun
Într-un bol, spargeți ouăle, adăugați sare și piper și bateți bine, folosind un tel. Luați o tigaie cu fundul gros și ungeți-o cu unt.
Apoi turnați în tigaia încinsă jumătate din amestecul de ouă bătute. Peste câteva secunde acoperiți-l cu 1 lipie rotundă.
Ardei umpluți în stil lasagna: fără carne și fără orez. O rețetă originală, care te va cuceri
Tăiați șunca, așezați-o pe suprafața lipiei apoi presărați puțin cașcaval ras. Acoperiți ingredientele cu altă lipie. Așezați feliile de roșii peste lipie și acoperiți-le cu cașcavalul ras.
Puneți a treia lipie, pe care veți așeza feliile de șunca, apoi un strat de cașcaval ras. Acoperiți ingredientele cu ultima lipie și adăugați oul bătut rămas.
Acoperiți cu capac și gătiți la foc mic. Coaceți deliciul pe ambele părți, câte 5 minute. Așezați turta de lipii pe un platou, presărați-o cu verdeață tocată și tăiați-o porții de mărimea dorită. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu