Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a prezentat o reţetă cu influenţe asiatice denumită „Oriental dream”.
1 l lapte
200 gr smântână pentru frișcă
1 baton de scorțișoară
250-300 gr făină de orez
zahăr
dulceață și apă de trandafiri
un praf de sare
Rețeta se aseamănă cu cea clasică de griș cu lapte. Se pune laptele la fiert împreună cu smântâna pentru frișcă și un baton de scorțișoară. Se lasă aproximativ zece minute, pentru a se degaja aroma de scorțișoară. Apoi se îndepărtează batonul de scorțișoară și se adaugă făina de orez, amestecând până se îngroașă compoziția.
Se adaugă un praf de sare și zahăr, după gust, dar și puțină apă de trandafiri, pentru un plus de aromă. Apa de trandafiri se va adăuga cu mare grijă, cu picătura pentru că este foarte aromată, scrie a1.ro. Ulterior, se toarnă compoziția fierbinte în boluri și se lasă la răcit.
Se decorează cu dulceață de trandafiri sau fructe de pădure.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu