Tarta cu ananas se prepară foarte ușor și necesită foarte puțin timp. Gustul său exotic și delicat o face atractivă în orice moment al zilei, fie că este micul dejun, după prânz, la cină sau ca și gustare.
Acest desert va satisface toate gusturile și pofta de dulce. De asemenea, este potrivit pentru cei care urmează o dietă, deoarece are puține calorii.
Ingrediente pentru 10 porții:
1 ananas (aproximativ 600 grame),
200 grame făină,
2 ouă,
40 ml ulei de semințe de floarea soarelui,
60 grame ștevie sau 120 grame zahăr normal,
2 linguri de lapte,
1 lingură de iaurt alb cu conținut scăzut de grăsimi,
coaja de la o lămâie rasă,
un plic de praf de copt,
praf de sare.
Curățați bine ananasul, îndepărtându-i toată coaja. Tăiați aproximativ 8 felii. Restul fructului se taie cubulețe și se pasează într-un mixer. Într-un castron, se pun cele două ouă și praf de sare și se bat cu un mixer electric, adăugând treptat și ștevia.
Odată ce ai obținuți un amestec spumos, adăugați iaurtul, amestecând mereu cu mixerul electric. Urmează uleiul, făina cernută și praful de copt. Mixați bine pentru a evita cocoloașele și pentru a obține un aluatul compact.
În acest moment adăugați 2 linguri de lapte, continuând să amestecați. Odată ce ați atins densitatea potrivită a aluatului, adaugați coaja rasă de lămâie. A sosit momentul să puneți ăn amestec și ananasul pe care l-ați amestecat cu mixerul. Amestecați din nou.
Desert fără cuptor: rapid, ușor și foarte delicios! Încearcă-l și nu vei regreta
Ungeți cu puțin ulei o tavă de copt de 25 cm și turnați în ea aluatul. Decorați suprafața tartei cu feliile de ananas pe care le-ați tăiat inițial. Tava se dă la cuptor și tarta se coace la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute.
După ce ați făcut testul scobitorii, puteți scoate tarta din cuptor și lăsați-o să se răcească. Puneți tarta pe un platou și apoi decorați-o cu zahăr pudră sau cu orice fructe dorești. Poftă bună!
Limonada este una dintre cele mai populare băuturi ale verii: proaspătă și răcoroasă. Dar ce să adaugi în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă. Te-ai gândit vreodată la asta?
Ce este mai bun decât o băutură rece atunci când căldura devine insuportabilă? Fie acasă, fie la plajă sau chiar dacă ieșim la plimbare, este important să rămânem hidratații. Limonada este una dintre cele mai populare băuturi ale acestui sezon, proaspătă și potolitoare. Dar știi ce trebuie să adaugi pentru a o face cu adevărat irezistibilă?
Prăjitură cu mere. Rețeta celor 3 pahare: foarte simplă și rapidă
După ce ai folosit pulpa de lămâi, arunci cojile? Este o risipă mare, dar să știi că le poți folosi într-un mod genial.
Limonada este indispensabilă vara, fiind potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii. Uneori, însă, ne dăm seama că cea de casă nu are aceeași componentă spumantă ca cea cumpărată de la un bar. Dacă vrei să o faci irezistibilă, noi își explicăm cum.
Ceea ce ai nevoie este un ingredient simplu pe care îl poți găsi cu siguranță în cămară: bicarbonat de sodiu! După ce ai pregătit limonada, adaugă două lingurițe de bicarbonat de sodiu pentru fiecare litru de apă.
Acum pune-o la frigider pentru un sfert de oră, după ce ai amestecat bine. În momentul degustării vei avea parte de o surpriză: limonadă va fi spumantă, va fi la fel ca cea pe care o servești la bar!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu