O gustare dulce și gustoasă pe care putem să o preparăm este parfait cu lapte. Acest desert cu lapte este super dietetic, se prepară în 5 minute și are doar 90 de calorii.
Acest desert cu lapte poate fi un final perfect pentru masa de prânz sau cină. Dar ar putea fi servit ca și o gustare ușoară, dar delicioasă.
Super simplu de făcut, oricine își dorește un desert cu conținut scăzut de calorii îl poate prepara. O felie din acest parfait cu lapte are doar 90 de calorii. Pregătirea va dura doar câteva minute.
Tarta sărată cu brânză afumată și legume. O rețetă rapidă și super delicioasă
Pentru a face un parfait care poate fi împărțit în 7 porții aveți nevoie de următoarele ingrediente:
6 fursecuri fără zahăr,
50 grame de ștevia (sau 100 grame de zahăr),
350 ml de lapte,
3 gălbenușuri,
20 grame de gelatina în foi,
300 grame de iaurt grecesc.
Începem cu gelatina, care trebuie dizolvată în puțină apă. Lăsați gelatina în apă câteva minute.
Într-o cratiță punem gălbenușurile împreună cu ștevia sau zahărul. Cu un tel amestecam ingredientele. Adaugăm, apoi, laptele continuând să amestecăm.
Nu mai arunca sâmburii de lămâie: iată cum și la ce poți să-i folosești. Vei fi surprins
Putem cratița pe aragaz și amestecăm cu o lingură de lemn până când compoziția ajunge la punctul de fierbere. Se ia cratița de pe foc și se adaugă gelatina. Integrați totul și lăsați să se răcească la temperatura camerei.
Acum adăugați, câte puțin, amestecând încet cu un tel.
Puneți ceapă în congelator: un truc ingenios, folosit și de bucătarii cu experiență
Tapetăm cu hârtie pergament o tavă de copt de 12 x 20 centimetri. Transferam aluatul în tavă și așezăm pe suprafață biscuiții. Învelim totul în folie alimentară și lăsăm desertul la frigider 3 ore.
După ce timpul a expirat, scoateți desertul din frigider și răsturnați-l pe o farfurie plată. La final adăugați ciocolată neagră rasă pe suprafață pentru un plus de delicatețe.
Vă prezentam azi o rețetă cu adevărat super delicioasă a unei prăjituri cu rom, nucă de cocos și ciocolată albă. Cei care iubesc mâncarea și sunt creativi în bucătărie pot trece la treabă!
Iată ingredientele necesare de care ai nevoie:
4 linguri de făină de migdale,
140 de grame de făină albă de grâu,
3 ouă,
80 ml băutură de nucă de cocos,
120 de grame de zahăr,
1 linguriță de extract de vanilie,
o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu,
60 ml ulei de porumb.
Ingredientele pentru glazură:
250 de grame de mascarpone,
150 gr ciocolată albă.
Ingredientele pentru sirop:
1 pahar mic de rom,
1 plic de vanilie,
½ pahar de apă,
2 lingurițe de zahar brun.
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se pun într-un bol și se bat cu un praf de sare, până se întăresc.
Apoi se toarnă făina de migdale și cea de grâu, împreună cu bicarbonatul de sodiu si zaharul și se mixează ușor. În acest moment, adăugați în mixer gălbenușurile cu extractul de vanilie, uleiul și băutura de cocos și începeți să le amestecați.
Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii: este perfectă pentru salatele de vară
La final se adaugă încet albușurile spumă, amestecând cu o spatula de jos în sus. După ce ați făcut acest lucru, luați o tavă cu balamale și acoperiți marginile și fundul cu hârtie de copt, după ce ați uns-o ușor cu ulei. Turnați în tavă aluatul. Blatul se coace în cuptorul încălzit în prealabil pentru aproximativ 50 - 55 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Când este gata se scoate din cuptor și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Cartofi copți cu ciuperci și usturoi: o rețetă gustoasă și sănătoasă, așa cum nu ai mâncat vreodată
În timpul în care se răcește, ne putem ocupa de glazură. Ciocolata albă trebuie topita la bain-marie. Odată topită, se lasă să se răcească, apoi se adaugă mascarpone și se amestecă ingredientele.
Pentru sirop: încălzim apa într-o cratiță, împreună cu romul, vanilia și zahărul brun. Apoi lăsăm amestecul să fiarbă aproximativ 5 minute.Luăm cratița de pe foc pentru a lăsa siropul să se răcească. În acest moment, tot ce rămâne este să asamblăm tortul.
Castraveți murați în pungă de plastic: pot fi consumați a doua zi. Sunt crocanți și delicioși
Luam blatul și îl tăiem în jumătate. Ambele blaturi se stropesc cu siropul de rom. Punem primul blat pe un platou și îl acoperim din belșug cu glazură. Așezăm deasupra cealaltă foaie de blat. Acoperim cu glazură și cealaltă jumătate de tort.
La final, totul se presară cu nuca de cocos rasă. Cu ajutorul unei pungi de patiserie, poți decora suprafața tortului cu niște smocuri de glazură. Deasupra puteți pune bucăți de ciocolată cu cocos. Capodopera noastră de zăpadă este gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu