Desertul care arată precum o picătură de apă poate fi consumat de cei care țin la siluetă. Acest desert conţine zero calorii şi este inspirat dintr-o reţetă a bucătarului japonez Mizu Shingen Mochi.
Se prepară din două ingrediente: apă şi agar, o substanţă extrasă din alge care transformă lichidele în gelatină. Prăjitura poate fi feliată perfect, însă gustul ei este similar cu cel al apei. Acest desert răcoritor vă va oferi o senzaţie blândă şi proaspătă.
Pentru acest desert aveți nevoie de:
300 ml apă minerală,
1 linguriță agar.
Pentru decor:
2 linguri de făină de soia,
2 linguri sirop de zahăr.
Se fierbe apa într-o cratiță și se adaugă treptat gelatina agar. Se amestecă cu bine, astfel încât să nu se formeze bulgări. Reduceți focul și fierbeți timp de trei minute la foc mic.
Luați un bol mic și turnați în el amestecul, care trebuie răcit bine, apoi pus la frigider. După aproximativ trei ore, consistența lui este similară cu gelatina.
Desert spectaculos cu ananas: are un gust exotic și poate fi consumat și de cei care sunt la dietă
Chiar înainte de servire, prăjiți făina de soia într-o tigaie până când devine aurie, dar fără a adăuga ulei. Acum întoarceți tortul picătură de ploaie pe o farfurie plată și decorați-l cu făina de soia prăjită și siropul de zahăr. Asta e totul! Apropo, tortul ar trebui să fie mâncat într-o jumătate de oră, altfel se va topi.
Dar, strict vorbind, tortul are câteva calorii de oferit. Amestecul de apă și agar este practic lipsit de calorii, dar făina de soia și siropul de zahăr nu sunt în totalitate lipsite de calorii. În funcție de tipul de făină de soia, două linguri ar avea în jur de 80 de calorii. Siropul de zahăr adaugă și el cam 30 de calorii desertului. De aceea, puteți renunța la ele și veți avea atunci un desert fabulos cu ZERO calorii. Poftă bună!
Vă propunem azi rețeta de mere coapte la cuptor, umplute cu bezea. Sunt foarte bune și excepționale. Vor fi adorate atât de copii, cât și de adulți.
Merele sunt printre cele mai îndrăgite fructe, dar și cele mai accesibile, fiind o sursă naturală de sănătate. Consumul de mere are numeroase beneficii pentru sănătate, aceste fructe fiind foarte valoroase din punct de vedere nutrițional.
Ingrediente:
4 mere aurii,
120 grame de biscuiți,
20 grame stafide,
10 grame de lapte,
o lingură de lichior,
40 grame zahăr brun,
2 albușuri,
60 grame zahăr pudră,
20 grame de unt.
Înmuiați stafidele în apă rece. Puneți biscuiții într-un blender, adăugați laptele, lingura de lichior și untul moale și mixați până când amestecul se omogenizează. Adăugați stafidele stoarse și tocate.
Spălați merele și îndepărtați-le cotorul. Umpleți merele curățate cu compoziția din biscuiți, lapte, unt și lichior.
Aranjați merele într-o tigaie, tapetată cu hârtie pergament, pe care ați udat-o în prealabil. Presărați merele cu zahăr brun și coaceți-le la 160C, timp de 40 de minute.
Bateți albușurile cu zahărul. Puneți bezeaua obținută pe fiecare măr și continuați să le coaceți la 180 de grade încă 10 minute, până când bezeaua se va rumeni. Lăsați merele să se răcească și apoi le puteți servi. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu