Desertul care creează dependență: se prepară în 5 minute, fără cuptor și fără făină

Desertul care creează dependență. Se prepară în 5 minute, fără cuptor și fără făină. Sursa - pixabay.com
Desertul care creează dependență. Se prepară în 5 minute, fără cuptor și fără făină. Sursa - pixabay.com

Vă oferim rețeta unui desert, gata în 5 minute, care se prepară fără cuptor și fără făină.

Pentru a face acest desert aveți nevoie de următoarele ingrediente:

napolitane -  250 grame,
brânză de vaci 5% - 500 grame,
iaurt natural - 250 ml,
zahăr - 80-100 grame,
apă - 100 ml,
gelatină - 10 grame,
cacao - 1 lingură.

Pentru glazură:

ciocolată - 100 grame,
lapte - 4-5 linguri și alune tocate - un pumn.

Cum se prepară desertul 



În primul rând, trebuie să pregătiți gelatina: o puneți în apă, amestecați și lăsați-o să se umfle. Transferați napolitanele într-un bol și măcinați-le cu un blender. 

Luați o tavă cu inel detașabil, cu diametrul de 18 cm, tapetați-o cu hârtie de copt și puneți compoziția de napolitane, care trebuie întinsă bine.

Ai prea multe mere? Prepară niște gogoși pufoase și delicioas

Dați forma cu napolitane în frigider și ocupați-vă de cremă. Puneți brânza într-un castron, adăugați zahărul și iaurtul natural și amestecați bine cu un mixer.

Topiți gelatina umflată în baie de aburi și turnați-o în bolul cu brânză și amestecați bine. Acum împărțiți crema în două boluri. În unul din boluri turnați cacao și amestecați.

Acum scoateți forma din frigider și puneți câte două linguri din fiecare bol de cremă peste napolitane, alternându-le.  Procedați așa până terminați toată crema. Cu o scobitoare amestecați ușor cele două creme. 

Salată delicioasă, preparată dintr-un minim de ingrediente. Este mai gustoasă ca cea din restaurante

Dați tortul la frigider pentru 1-2 ore, până se întărește complet. Tortul poate fi lăsat așa sau acoperit  cu glazura de ciocolată. Pentru asta, tocați ciocolata, turnați lapte fierbinte și amestecați până se omogenizează. Acoperiți suprafața tortului cu glazură de ciocolată. Puneți din nou tortul în frigider, ca glazură să se întărească. La final, puteți decora tortul cu alune tocate. Tăiați tortul și serviți-l cu ceai. Poftă bună!

BONUS. Plăcintă cu mere: este uimitoare, simplă și foarte rapidă. Rețeta celor trei pahare

Vrei să prepari o plăcintă gustoasă cu mere de casă în doar câteva minute? Ei bine, iată rețeta perfectă pentru tine!

Rețeta acestei plăcinte cu mere este atât de simpla încât nu trebuie să cântărești ingredientele pe care le vei folosi. De fapt, pentru a pregăti acest desert, trebuie doar să folosești pahare de 200 de grame.

Rulouri de vinete cu o umplutură savuroasă. O porție are doar 50 de calorii 

Pe scurt, acest desert poate fi preparat și de cei care nu sunt un cofetari cu experiență. Dimpotrivă, plăcinta poate fi făcută cu ochii închiși. Gustoasă și foarte moale, această plăcintă cu mere va cuceri pe oricine.

Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele:

1 pahar de griș,

30 grame de unt,

1 pahar de zahăr,

5 mere,

1,5 linguriță de praf de copt,

1 pahar de faină,

1 pahar de lapte,

zahăr pudră pentru decor. 

Metoda de preparare

Mai întâi, adaugă într-un bol un pahar plin de făină, unul de griș și unul de zahăr. La final adaugă praful de copt și amestecă cu un tel. Apoi toarnă amestecul nostru în 4 pahare diferite, împărțindu-l evident în părți egale.

Tort din morcovi, un desert spectaculos pentru o cină cu prietenii

Odată ce ai terminat această operațiune, ia un vas și dă prin răzătoare merele cu tot cu coajă. Împarte rezultatul în 3 părți egale.

În acest moment, ia o tavă de copt cu balamale cu diametrul de 20 de centimetri și introdu mai întâi un pahar din amestecul pregătit anterior, nivelându-l cu o lingură. Deasupra, pune o parte din merele rase și întinde-le pe toată suprafața. Continuă să alternezi straturile până închizi totul cu un ultim pahar din amestecul de pulberi.

Prăjitură moale cu nucă de cocos, fără făină și fără unt. Va deveni desertul preferat al familiei

La final, ia o scobitoare de frigărui și fă câteva găuri pe toată suprafața prăjiturii. Mai rămâne doar să iei un pahar de lapte, încălzit în prealabil, și să adaugi untul. Amestecă cu o lingură cele 2 ingrediente.

Apoi toarnă conținutul în tavă. Coace plăcinta în cuptor, pentru 40 - 50 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Când este gata, o puteți decora cu zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel