Cu toate că sărbătorile de iarnă s-au încheiat odată cu Boboteaza, pofta pentru un desert bun nu dispare.
Ne putem răsfăța cu acest desert simplu și rapid de făcut. Vorbim despre un salam cu ciocolată albă și cremă de fistic, care cu siguranță îi va înnebuni atât pe adulți, cât și pe cei mici.
Iată ingredientele de care avem nevoie:
160 grame de ciocolată albă;
65 grame de zahăr;
100 grame de unt;
un ou;
un gălbenuș;
85 grame de cremă de fistic;
185 grame de biscuiți digestivi;
un praf de sare.
Mai întâi, umplem o cratiță cu apă și o punem pe aragaz. Între timp, batem batem oul cu zahărul într-un bol de sticlă și-l punem pe cratița cu apa care fierbe.
Amestecăm cu telul și le lăsăm să se pasteurizeze la bain-marie aproximativ 10 minute la foc mediu. Între timp, într-o tigaie mică, topim și untul. După ce untul s-a topit, adăugăm smântâna și amestecăm. La final, punem în tigaie crema de fistic și un praf de sare.
În bolul care este încă la bain-marie, adăugăm ciocolata albă și amestecăm până se topește.
După ce am făcut acest lucru, zdrobim biscuiții digestivi și-i adăugăm în tigaia cu unt și smântână. Adăugăm și amestecul de ou, zahăr și ciocolată albă. Amestecăm bine pentru ca toate ingredientele să se omogenizeze.
Tort cu morcovi fără zahăr și fără făină: un desert bun pentru cei care țin la siluetă
Acum trebuie doar să turnăm compoziția rece pe o folie alimentară. Compactăm totul și-i dăm forma unui salam, care trebuie pus în frigider pentru aproximativ 30 de minute, ca să se întărească.
După cele 30 de minute, vom obține un desert delicios, pe care âl putem servi la finalul unei cine cu prietenii sau ca și gustare în timpul zilei. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News