Cezar Osiceanu, pilot TAROM, a spus care este desertul schiorului şi a indicat ingredientele pentru o farfurie... cu surprize.
"Farfuria cu surprize a lui Cezar!
Ingrediente
- un pic de frig afară tipic lunii Februarie
- niște zăpadă dacă găsim pe pârtiile schiorilor
- miros de pădure de brad
- susur de izvor de munte
Toate astea le punem deoparte și pregătim în schimb
- 2 cartofi fierți tăiați felii
- cășcaval de 2 feluri tăiat felii corespunzând fiecărei felii de cartof fiert
- 2-3 linguri de varză călită
- o friptură de porc în sos de roșii, vin și usturoi
- o mâna de verdeață proaspătă
Varza de preferat este să fie pregătită după rețeta de varză tigănească deja explicitată anterior. Friptura de porc se ține în baiț (vin, ulei de măsline, piper, boia iute și dulce, vin roșu, usturoi tăiat felii, cimbru și busuioc). Se scoate și se prepară înăbușită la foc mediu. Când este carnea fiartă bine, se adaugă roșii cubulețe, o cană de vin roșu, usturoi tăiat felii, o ceapă roșie tăiată rondele, mirodenii și se lasă încă 10 minute. La final câteva feliuțe subțiri de lămâie se lasă să se scufunde alene în sosul îmbietor.
Și acum gata, că vin schiorii înfometați și cu bujori în obrăjori, iar noi trebuie să montăm farfuria cu surprize! Punem pe marginea farfuriei feliuțele de cartofi peste care aplicăm grațioasele feliuțe de cășcaval.
În mijlocul farfuriei punem varză iar deasupra ei, ascunzând-o bine, friptură cu câteva linguri de sos și roșii cubulețe Băgăm farfuria la cuptor până se topește cășcavalul și abia atunci, atenți să nu ne frigem, o scoatem din cuptor și aplicăm deasupra o mână generoasă de verdeață proaspătă.
Pârtieeee că vineee!
Poftă bună!", a explicat Cezar Osiceanu pentru DC NEWS.
"Am schiat din greu şi, ca atare, am consumat multă energie, aşa încât trebuie să refacem rezervele energetice pentru că mai vrem să schiem şi după-masă După farfuria cu surprize a la Cezar musai ne trebuie un desert pe măsură. La treabă!
O clătită mare şi pufoasă ca la mama acasă, umplută cu dulceață de cireșe albe, o plasăm pe o farfurie pusă lângă cuptor să stea caldă în așteptare
Punem pe aceeaşi farfurie lângă clătita calda, două feluri de înghețată, ornăm totul cu câteva vișine din compot, picurăm un pic de rom sau de coniac şi presărăm scorțișoară, după care direct pe masă în faţa schiorului așezat în poziția de atac!", a mai transmis Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu