Despre animale. Află TOT ce este PERMIS în starea de urgență

În această perioadă de restricții, să ne îndreptăm cu mai multă grijă spre animalele fără stăpân, animalele din adăposturile publice, animalele care au stăpâni cu posibilități limitate, transmite Organizaţia EDUXANIMA.


"Nevoile animalelor nu se schimbă în funcție de perioadele prin care trece omenirea. Majoritatea oamenilor au înțeles că, odată asumate, animalele de companie devin membre ale familiei și nu le părăsesc la greu. Oricare ar fi condițiile, trec împreună prin situații precum cea prezentă și au grijă să le asigure nevoile zilnice: hrană, apă, adăpost, atenție, iubire.

Există însă cazuri în care animalele sunt abandonate, acțiune ilegală dar și extrem de traumatică pentru animal și dramatică pentru comunitate. În cazul în care din anumite motive trebuie să va despărțiți de animalul dvs. întrebați dacă puteți fi sprijinit. Poate problema dvs. este una ce poate fi rezolvată de o organizație de protecție a animalelor sau chiar de alte persoane din jurul dvs.

Animalele fără adăpost, animalele cu stăpâni fără posibilități materiale sau de deplasare, animalele din adăposturile publice au cea mai mare nevoie de noi în această perioadă. În multe orașe porumbeii erau hrăniți în special de copii în drumul lor spre școală, de tineri sau pensionari care ieșeau la plimbare. Animalele, precum pisici, câini, ocrotite de către oameni în diverse locuri rămân fără sprijinul nostru dacă noi încetăm să îl oferim în această perioada", se arată într-un comunicat transmis de către Organizaţia Eduxanima.

Ce a transmis Sylvie Bunz

Partenerul organizației Eduxanima, PETA Germania -cea mai mare organizație pentru drepturile animalelor din lume- prin reprezentantul său, Sylvie BUNZ, Special Project Manager Senior- PETA Germania și Manager Proiect al campaniei PETA în România, ne transmite:

„Este important acum să ne unim cu toţii și să nu uităm pe nimeni în această perioadă de criză: prietenii, familia și animalele. Este un semn de umanitate față de toate ființele, de a avea grijă de ele. Știm că această perioadă este foarte dificilă pentru oameni și animale, pentru noi toți. Dar coeziunea ne face puternici. Iubesc România și mulțumesc tuturor celor care continuă să sprijine, să hrănească, să aibă grijă și să se arate responsabili pentru bunăstarea animalelor - oriunde ar fi acestea. "

"Este permisă hrănirea animalelor fără adăpost"

În mod similar și autoritățile statale au considerat animalele, atunci când le-au inclus pe toate în necesitățile privind deplasările permise pentru asigurarea nevoilor noastre și ale "animalelor de companie sau domestice."

Am fost întrebați referitor la legalitatea deplasărilor pentru hrănirea animalelor fără stăpân.

Câinii și pisicile cu și fără stăpân sunt 'animale de companie', așa cum sunt definite în Legea 60/2004 pentru ratificarea Convenției europene pentru protecția animalelor de companie, art. 1 alin.(1). Deci în contextul actual, există dreptul legal să ne deplasăm pentru a asigura hrană și apă animalelor fără stăpân. Desigur, deplasarea se face în baza declarației, cu bifarea punctului 2 și/sau punctului 5. Orice eventuală îngrădire a unei autorități locale ar constitui un abuz.

"Este permis accesul reprezentanților ONG în adăposturile publice"

În conformitate cu art. 11 din legea 258/2013 privind gestionarea câinilor fără stăpân, Art. 29 alin. (1) din HG 1059/2013 și Legea 205/2004 privind protecția animalelor, reprezentanții ONGurilor de protecție a animalelor au dreptul de a monitoriza modul de respectare a normelor de protecție a animalelor și de a participa la acțiunile desfășurate de către serviciile publice de gestionare a câinilor fără stăpân, împiedicarea participării find sancționată cu până la 20.000 lei. ONGurile nu au statut de "vizitator", deci operatorii adăposturilor publice nu pot îngrădi accesul acestora. Deplasarea reprezentanților ONG în adăposturile publice este permisă în continuare, desigur cu respectarea măsurilor impuse pentru protecție conform ordonanțelor militare emise, se arată în comunicat.

Să nu uităm păsările

Am învățat porumbeii să vină în stoluri în anumite locuri, unde i-am ademenit cu hrană, pentru a ne bucura de prezența lor. Ei vin în continuare și așteaptă pâinea, grâul, pe care le ofeream zilnic sau semințele căzute de la covrigii pe care îi mâncăm pe o bancă. În drumurile noastre scurte să ne amintim și de ei. Au rămas acolo și așteaptă hrană. Dacă noi nu putem ajunge la ei, atunci să-i invităm în curțile noastre sau lângă geamurilor noastre, unde îi putem hrăni.

„În perioadele de criză, în mod special, simțim cât de importante sunt familia și prietenii în viața noastră. Suntem responsabili, protejăm și avem grijă de toate ființele, care sunt aproape de noi. Pe lângă familiile noastre, sunt incluse, în mod firesc, și toate animalele de care trebuie să avem grijă în aceste momente dificile, deoarece fac parte din viața noastră. De aceea rog pe toţi oamenii să ofere în continuare multă atenţie animalelor lor.

Să ne ajutam apropiatii când aceştia sunt bolnavi și nu mai pot avea grijă de animalele lor!

Să hrănim păsările pentru că altfel nu pot supraviețui!

Mulțumesc tuturor celor care, în această perioadă critică, au grijă atât de oameni, cât și de animale.

Inima mea este cu toți românii." transmite Prințesa Maja de Hohenzollern, membru de onoare Eduxanima.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel