Destinaţiile de ospitalitate din România, sprijinite prin activitatea noului Centru Dunăre-Marea Neagră 'Henri Negresco'

Activitatea Centrului Dunăre-Marea Neagră 'Henri Negresco', care se implică în formarea Alianţei Naţionale a Organizaţiilor de Management al Destinaţiei turistice (OMD) din România, a fost prezentată, recent, la Universitatea Maritimă Constanţa, cu ocazia unui seminar de lucru dedicat operaţionalizării OMD-urilor, scrie AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al Eurolink - Casa Europei, transmis AGERPRES, în perioada 15 - 18 mai 2019, la Constanţa, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, precum şi al Ministerului Turismului din România, a organizat un prim seminar pe tema de maxima actualitate a operaţionalizării organizaţiilor de management al destinaţiei turistice, reieşită din recenta aprobare a noii Legi a Turismului, ca şi din recomandările Organizaţiei Mondiale a Turismului. Misiunea, din care au făcut parte experţi internaţionali şi români, a fost coordonată de către Peter Haxton, analist de politici publice în Direcţia pentru Dezvoltare Regională şi Turism din cadrul OCDE (Paris).

'Cu acest prilej, s-a realizat un ghidaj al reprezentanţilor administraţiilor publice, cât şi al mediului de afaceri şi sectorului ONG, referitor la etapele de parcurs, utilizând bunele practici din UE, pentru constituirea acestor parteneriate public-private de marketing şi promovare turistică, precum şi pentru elaborarea strategiilor de marketing aferente în vederea tragerii a unor noi grupuri-ţintă şi fluxuri de vizitatori, în special din zonele mai îndepărtate ale lumii, îndeosebi Asia Centrală şi de Sud-Est', se menţionează în comunicat. La întrunirea de la Constanţa au participat şi reprezentanţii Catedrei Internaţionale Onorifice 'Jean Bart' în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), proiect fondat de Eurolink - Casa Europei, în parteneriat cu Academia Română, care derulează, deja, un program special de formare online a Promotorilor şi Experţilor OMD pentru întreg teritoriul ţării.

Astfel, prin CIO-SUERD, cei interesaţi să se formeze din timp pot urma cursuri online în acest domeniu. Totodată, la sediul Universităţii Maritime Constanţa, care deţine, în prezent, Preşedinţia Asociaţiei 'Comunităţile Locale Riverane Dunarii', au fost puse bazele Centrului Dunăre-Marea Neagră 'Henri Negresco' care se implică în formarea Alianţei Naţionale a OMD din România, pe fondul sprijinului primit din partea Centrului Mondial de Excelenţă al Destinaţiilor (CED Travel), aflat sub egida Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO). Persoanele care vor să devină promotori sau experţi în industria ospitalităţii au la dispoziţie cursurile Programului de Formare a Promotorilor şi Experţilor în Managementul Destinaţiei de Ospitalitate Turistică (OMD) în Regiunea Dunării şi Litoralul Mării Negre, iniţiativă lansată de Catedra Internaţională Onorifică 'Jean Bart', în coordonarea Fundaţiei Eurolink - Casa Europei.

Cele două categorii de practicieni vizate pentru formare profesională cu scopul de a lucra în Organizaţiile de Management al Destinaţiei sunt: promotori/organizatori evenimente - pentru persoanele fără studii superioare finalizate, respectiv experţi în managementul ospitalităţii - pentru persoanele deţinătoare de diplomă universitară/masteranzi etc. Programul este conceput în două module: primul se adresează exclusiv Promotorilor, iar cel de-al doilea modul se focusează pe cei care se formează ca experţi (include şi primul modul). Cursurile se derulează online, prin intermediul unei platforme educaţionale, accesibilă oricărui cursant în mod flexibil.

Participanţii primesc, în urma evaluării finale, Certificat de Absolvire cu Anexa detaliată a modulelor şi modalitatea de evaluare, eliberat de Departamentul de Formare şi Consiliere al Asociaţiei 'Comunităţile Locale Riverane Dunării' - CLDR. De asemenea, oportunităţile şi beneficiile pentru cursanţi includ, printre altele, eliberarea Scrisorii de Recomandare către angajatori, posibilitatea de a face stagii profesionale în companii şi organizaţii membre sau partenere şi cooptarea în cadrul Grupurilor de Lucru CLDR. În data de 24 aprilie 2019, Guvernul a adoptat Legea turismului, document prin intermediul căruia se demarează înfiinţarea OMD-urilor, dar şi redeschiderea birourilor externe de promovare turistică ale României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel